ajalugu Melbourne

Laisad turistid

11:46Ketlin


Vot nii laisad turistid ei ole me tükil ajal olnud. Ootasime väga Melbourne saabumist, kuid kui nädal Melbsis oli möödunud, siis juba tahtsime minema sõita. Esimesed kaks päeva olid ilusad, aga peale seda vaid vihm-vihm-vihm! Mõnel päeval oli sooja ainult 14kraadi, õhtuti lausa 12kraadi ja peaaegu kogu aeg ladistas sadada. Seetõttu logelesime enamasti toas ja jätsime vaatamisväärsuste külastamise järgmiseks korraks.

Vahepeal, kui vihm järele jäi või natuke vaiksemalt sadas, siis käisime ikka linnas jalutamas või shoppamas. Ärge nüüd valesti aru saage, muidugi me ei ole suhkrust tehtud ja vihma käes ära ei sula, aga kui ikka päevast-päeva sajab, tuul puhub vähemalt 30m/s ja õues on kõle, siis ei kutsu miski linna uudistama.

Darwinit ja Melbourne on peaaegu võimatu võrrelda. Arhitektuur, linnapilt, isegi inimesed on veidi teistsugused. Melbsis enam aborigeene tänavatel ei näe, me ei kohanud vist ühtki pärismaalast selle 10 päeva jooksul, kuigi tegelikult neid ikka peaks siin olema. Melbourne on täielik pilusilmade paradiis! Esimesed paar tundi oli tunne, et appi, kas lennuk eksis sihtkohaga ja tõi meid kuskile Shanghaisse??? Ei pane imestama, et Melbourne’s on esindatud korralik Chinatown. Siinne hiinlaste kogukond on koosseisult Austraalia vanim ja edukaim.

Dresscode on Melbourne kesklinnas väga eriskummaline: ülikond, lips ees, seljakott ja jooksutossud:D. Kontorirotid tormavad tööle viisakas ülikonnas, ranits seljas ja kingade asemel on spordijalatsid. Sama lugu on naistega, kelle jalanõud ja kott mõjuvad kui võõrkehad pintsaku ja viikarite juures.

Isegi laste koolivorm on siin teistsugune. Kui Darwinis kandsid õpilased peamiselt kooli t-särke, siis siin näeb juba ehtsat „Kodus ja võõrsil“ koolivormi. Igal koolil on vist oma muster, kleidid on erinevast riidest, kuid sama lõikega. Väga lahe, mulle meeldib!

Kesklinnas jalutasime päris tihti...






Kogu Sandridge' silla ulatuses olid paigaldatud klaastahvlid, kus iga riigi kohta oli põnev info. Nimelt sai sillal lugeda, mis põhjusel peamiselt Austraaliasse igast riigist rännati, kui palju sisserändajaid oli, mis aastatel nad siia tulid jne. 1920 – 1940 aastatel saabusid eestlased siia peamiselt farmitööliste ja väikeettevõtjatena ning 1948 – 1953 pagulastena.






St Kilda beach:


Little penguins ehk pisikesed armsad pingviinid, keda võis pika piilumise peale isegi näha!







Queen Victoria Gardens:







Kesklinnast eemal Bonbeach’is:







Ostsime 4500 dollari eest uuema (2001a) Holden Commodore Melbourne’st! Hind sisaldas stamp duty’t ja transfer fee'd, ehk siis võtmed kätte hind ehk siis vääga soodne! Holden Commodore on hea tavaline auto siin, samas päris kena ja mis peamine – sõidutab meid Melbsist minema! Valisime päris uhke šampanja värvi:D


You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form