loomariik Perth

Perth'i Loomaaed

19:10Ketlin

Kuigi minu vend Andu on Austraalias juba päris pikka aega olnud, pole me koos väga miskit teinud ja kuskil käinud. Enamasti ei klapi meil vaba aeg, vahel ka huvid. Aga loomaaeda tahtis ta juba ammu minna ja muuhulgas oli ka meil see külastamata.

Perthi Loomaaed asub kesklinnast umbes viieminutilise autosõidu kaugusel, nii et täitsa linnas sees ja mugavalt ligipääsetav. Sissepääs maksab $22, lisaks on võimalik juurde osta erinevaid tuure. Kes maksta ei taha, aga eelistaks organiseeritud külastust, peab ennast sättima vabatahtlike poolt korraldatavatele tasuta tuuridele. Meie käik tuli nii ootamatult, et magasime kahjuks need tuurid ja ka enamus showsid maha.

Mõned pildid sai ikka tehtud : )



Sellistes puurides hoiti vanasti nii karusid kui ka näiteks rebaseid või dingosid. Praegu seisavad need niisama tühjalt külastajatele näitamiseks:



Kängurud on kohe kahtlemata minu lemmikloomad! Kes pole känkse eriti veel oma silmaga näinud, neil soovitaks pigem wildlife parki minna (näiteks Caversham), sest siin loomaaias kängurusid küll eriti lähedalt ei näe...

Austraalia sümbol koaala on küll üks kõige unisem ja igavam loom, keda ma üldse tean...


Nägime natuke elevandishowd, mis oli päris lahe! See vasakpoolne londiste oli lausa hull igasuguste pallimängude järele!


Kurameerivad pärdikud:
Päris toredad habemikud:


Saage tuttavaks, see on Aafrikast pärit Sausage Tree ehk Vorstipuu!

Need naljakad "vorstikesed" võivad kaaluda kuni 4kg, nii et puu all ei tasu vist tuulise ilmaga väga passida. Mitmed loomad söövad vorstipuud, inimesele on värsked viljad väga mürgised. Vorstipuust valmistatakse muideks ravimeid ja alkoholi.


Võib kohe ära öelda, et kahjuks me enamus loomi üldse ei näinudki. Perthi Loomaaed on kõige tavalisem loomaaed selle kõige halvemas tähenduses. See tähendab siis seda, et paljud puurid ongi nii ehitatud, et enamus külastajaid neid loomi kunagi ei näe. Jah, ma usun, et kindlasti on igasugu piiranguid ja ettekirjutusi, millised peavad olema tingimused loomadele jne, aga natuke loomingulist lähenemist ei teeks ometi paha. Ma arvan, et kui te olete Tallinna Loomaaias käinud, siis võib Perthis selle külastuse vabalt vahele jätta.

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Sattusin Teie blogile juhuslikult ja pean lihtsalt mainima, et see on väga asjalik ja huvitav kuna endalgi nii mitmed tuttavad-sõbrad Austraalias.Kuigi ma Teid ei tea, soovin edu ja jasku edaspidiseks! :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form