katastroof Perth

Tornaadotalv

22:21Ketlin

Selle postituse peab vist ruttu ära kirjutama, enne kui järjekordne tornaado meie armsat Perthi ründab! Eelmise nädala torm pühkis minema sadu katuseid, jättis elektrita tuhandeid inimesi ja murdis maha puid igal pool üle kogu linna. Täna öösel on oodata sama hullu või isegi hullemat tornaadot! 

Kui mõelda Austraalia peale, siis kerkib üsna kiiresti pähe märksõna looduskatastroof. Siin juhtub peaaegu koguaeg midagi. Ühelt poolt uputab üle, teiselt poolt põleb maha ja siis möllavad kuskil veel hävitavad tsüklonid. Selle kahe aasta jooksul oleme mitu korda õnne tänanud, et idakaldale ei kolinud, sest seal ei jõutud eelmise katastroofi varemeid veel äragi koristada kui juba ähvardas tulla uus ja hullem. Nüüd tundub, et pole see Perth ka päris erand. 

 Eelmisel nädalal hävitas torm (146km/h) meie kodust vaid 5km kaugusel kõike, mis ette jäi. Mingit ilmaennustust ega hoiatust selle kohta ei tulnud, aga selle päeva õhtuks jäid paljud inimesed ajutiselt kodutuks. Pühapäevast saati on mitmed mu töökaaslased elanud elektrita ja ennustatakse, et kogu linna elektriühenduse taastamiseks võib kuluda nädal.







Imekombel keegi viga ei saanud, kuigi tänavatel lendasid ostukärud ja puud langesid igasse ilmakaarde. Õhtul vaatasime uudiseid sõna otseses mõttes suu lahti, sest telekast avanes ikka uskumatu vaatepilt. Hommikuti lähme õue ka päris ootusärevalt, öösel käib ikka paras möll väljas. 

Perthis on 45 kooli suletud, päästetöötajaid on meile appi saadetud juba isegi Adelaide’st, lisaks on kaasatud sõjaväelased. Haiglad töötavad generaatorite abil ja paljud foorid on rivist väljas. Ühtekokku jäi u 170 000 inimest elektrita, kellest enamusel on praeguseks elekter taastatud, kuid vähemalt 10 000 elavad siiski pimeduses. Muide, need inimesed, kes on pidanud olema üle 48 tunni elektrita, saavad $160 hüvitist. 

Täna ööseks lubab tuule kiiruseks kuni 125km/h ja korralikku hävitustööd kogu linnas. Seda tormi peetakse 2.kategooria tsükloniks, millesarnast pole viimasel ajal Perth’is nähtud. Nii tugevaid torme olevat siin kandis kord kümne aasta jooksul! Meie talv tõotab tulla väga tormine ja vihmarohke. 

Siin video Mandurah lendavast majakatusest:


Ja veel üks päris hea ülevaate andev video:


You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Ikka päris hull!!!Loodetavasti jääb teil elekter endiselt alles. Vaatasime päris palju videosid teie viimaste päevade 7NEWS uudistest.
    Hoiame siin pöialt, et teid tornaado ei puudutaks!
    emps ja elise

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form