Western Australia

Armastus esimesest silmapilgust. Rottnest Island.

21:30Ketlin


Saabusime Rottnestile hommikuse praamiga, sõit kestis vaid pool tundi ja saarel randudes saime kohe kätte jalgrattad. Muidugi võib igaüks oma ratta kaasa võtta, aga kuna me leidsime soodsa pakkumise (praamipiletid, rattarent ja kaks ööd $435), siis oli meil kõik vajalik suurepäraseks puhkuseks juba olemas.


Eneselegi üllatuseks saime rattad juba sadamas kätte :)

Sadamast kahe sammu kaugusel hakkavad juba silma poed ja söögikohad, turistide infopunkt, muuseumid jnejne. Kõik ööbimiskohad ja kauplused on koondunud sadama ümber, väga mugav jala või rattaga liigelda.

Hotellituba oli isegi mõnusam kui arvasime

Rõdult oli ilus vaade küll, aga tagantjärgi võib öelda, et tegime seal ainult pilti:D

Ilus päikseline päev lausa kutsus saart avastama! Hüppasime rataste selga ja läksime Rottnesti uudistama. Saarele on võimalik ring peale teha kas tuuribussi või nö liinibussiga, lisaks sõidab ka turistirong. Siit võib tekkida kohe küsimus, miks nii väiksel saarel üldse peaks olema raudtee, aga nagu ma juba eelmises postituses kirjutasin, siis saare ajalugu on tutvumist väärt! 

Aga enne veel ma lihtsalt pean kirjutama quokkadest, selle saare kõige erilisematest elukatest. Quokkad on nagu minikängurud, kes on kogemata ennast natuke pontsakaks söönud. Või kujutage ette segu rotist ja kängurust, kelle suurus jääb keskmise kassi kanti. Võib-olla sellise kirjelduse peale ei tundu quokka eriti armas, aga tegelikult on nad väga vahvad ja uudishimulikud karvapallid, keda on võimatu sellel saarel mitte kohata. 


Rottnestil elab umbes 10 000 quokkat



Tundub, et vahel võivad nad ka natuke tüütuks muutuda, sest esiteks on nende pabulaid kõik kohad täis ja teiseks kipuvad nad hiilima kauplustesse ja söögikohtadesse. Pole üldse mingi ime, kui istud kohvikus ja ühel hetkel upitab väike quokka sinu kõrvallauas väärt söögikraami järele. Muidugi on inimeste toit neile väga ohtlik ja kuigi igal pool on vastavad hoiatussildid, siis rumalad inimesed ikkagi söödavad neid keelatud kraamiga…



Üllatus, üllatus - poe ukse peal on quokkadele keelumärk



Kui me oma esimesest quokka vaimustusest lõpuks üle saime, siis võtsime suuna loodusesse, et oma silmaga näha, mida Rottnestil turistile pakkuda on. Saar reklaamib end tõelise maapealse paradiisina, kus asub üle 60 ranna ja 20 lahesopi, palju vapustavaid snorgeldamiskohti, eraldi rannad surfamiseks või sukeldumiseks, ideaalsed tingimused kalastamiseks, samas on siin põnev ajalugu, palju kultuuri ning kõige selle juures leiab siit ka rahu ja vaikust puutumatu looduse keskel.



Perth!


Kõigest mõne kilomeetri kaugusel keskusest asub teise maailmasõjaaegne Kingstown’i kompleks. Üsna kiirelt sai selgeks, et Rottnest on ajalooliselt olnud väga oluline koht WA’s. Nimelt kasutati saart Fremantle sadama kaitsmiseks. Kogu saarel ringi sõites on kohati tunne, nagu oleks sattunud vabaõhumuuseumisse. Tänapäeval kasutatakse seda 1936.aastal ehitatud kasarmut turistide majutamiseks:



Täpselt nagu nukumajad!


Raudteed oli samuti saarele vaja militaarsetel põhjustel: et varustust transportida


Ühel hetkel hakkas tühi kõht retke segama ja pidime tagasi keskusesse sõitma,
sest ülejäänud saarel ei asu mitte ühtegi söögikohta

Peale väikest puhkust võtsime suuna Oliver Hill’i poole, kus asub see kurikuulus kahur, millega kavatseti II maailmasõja ajal kuni 28km kaugusele tulistada. Taolisi kahureid asus Austraalias kokku seitse. Siit Oliver Hill‘ilt pole muidugi kunagi kedagi tulistatud, ei teagi, kas see oleks 28km kaugusele märki tabanud.






Sealt ülevalt "kahuri" kõrvalt avanes selline vaade soolajärvedele...

Nägime ära ka Rottnesti kiriku:


...ja surnuaia...


nimetud hauakivid




Terve päev ratastel võttis päris läbi, nii et õhtul kavatsesime ainult ja ainult lõõgastuda. Meie lemmikrestorani tiitli saab kindlasti Hotel Rottnest, kus muideks õhtuti on elav muusika! Käisime seal mitu korda ja jäime väga rahule!







You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form