Western Australia

Esmamuljeid Rotipesa Saarelt

17:41Ketlin

Järjekordne long weekend WA’s (esmaspäev on Western Australia Day) on meid toonud Perth’ist vaid 18km kaugusel asuvale Rottnest Islandile (rotipesa saar). Rottnest ehk Rotto on üks kuulsamaid sihtpunkte meie osariigis ja ma võin kohe ära öelda, et me olime juba ammu paika pannud, et siin lihtsalt peab ükskord ära käima!


Rottnest on üsna pisike saar, pindalalt 19km² ja õigeid saareelanikke siin vist ei olegi, sest ametlikult ei anta maad erakätesse. Saare püsipopulatsiooniks peetakse umbes 300 inimest (küllap kõiksugu klienditeenindajad, giidid, kohalikud korravalvurid, arstid jnejne).

Rottnest’i ajalugu on päris põnev! Seitsmeteistkümnendal sajandil avastasid inimtühja saare hollandlastest meremehed, kes panid saarele nimeks Rotte Neste, sest nende arvates oli kogu saar täis hiigelrotte! Hollandlased lihtsalt ei teadnud, et tegu ei olnud mitte rottide, vaid quokkadega. Muidugi ei saa seda neile hollandlastele väga ette ka heita, sest quokkad ongi haruldased loomad, keda mujal maailmas ei esine.

Alates 1838. aastast tegutses saarel aborigeenide vangla, kuhu umbes saja aastase tegutsemisaja jooksul toodi kokku pea 3700 vangi. Esimesed kuus vangi, kes siia saabusid, põgenesid üsna kiirelt tagasi maismaale ja selle utoopilise põgenemise jooksul uppus kuuest ainult üks. Enamus aborigeene surid Rottnestil nakkushaiguse tagajärjel ja nad maeti registreerimata ühishaudadesse… Meie ööbimiskoht Rottnest Lodge asubki endise vangla ruumides. Vähemalt täna öösel ei kummitanud…

Rottnest on autovaba saar, kus põhiliseks liikumisvahendiks on jalgratas. Ütleme siis kohe ära, et Austraalia ühiskonna reguleeritust silmas pidades ei saaks see saar ilmaski päris autovaba olla. Nimelt vuravad siin ringi tuuribussid, kohvrite laiali vedamiseks on eraldi kaubikud, saarel on nii politsei-, kiirabi- kui ka prügiauto. Igaks elujuhtumiks peab selline popp saar valmis olema!


Paljud meie tuttavad austraallased kippusid meid hirmutama pöörase hinnatasemega, oleme korduvalt kuulnud, kuidas kõik on siin niiiiiiii kallis. Tegelikult on kõige kallim ikkagi majutus, aga hinnad söögikohtades või kauplustes ei tohiks küll kedagi üllatada. Palju on kiirsöögikohti, mõned restoranid, pagariäri jne. Võib-olla mõjutab hindasid natuke ka madalhooaeg.

Me oleme täiesti vaimustuses sellest võr-ra-tust saarest!!! Ma ei kujuta ette, kuidas selline omapärane saar võiks kedagi külmaks jätta. Rottnest on mägine, fantastiliste randadega, harvaesineva loomastikuga piltilus pisike saar, millesse on väga kerge üleöö ära armuda!

Järgmises postituses jagame pilte ja veel rohkem muljeid romantilisest Rotipesa Saarest!

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form