Darwin hinnatase

KKK

20:38Ketlin

…ehk korduma kippuvad küsimused

Nii nagu igal korralikul väljaandel on olemas KKK, koostasime meiegi selle rubriigi. Tinglikult võib ju meie omaloomingut ka väljaandeks nimetada : ).
Paljud on meilt küsinud üsna sarnaseid küsimusi ja selle asemel, et kõigile eraldi e-maili teel vastata, on levinumad küsimused nüüd siin esindatud.

Kas te eestlasi olete kohanud?

Juhuslikult ei ole me eestlastega kahjuks või õnneks kohtunud. Me saime oma töö orkutist Heleni kaudu, tööl kohtasime Laurit ja nemad on ka ainsad siin nähtud eestlased. Veel tutvusime Heleni mehe Siimuga ehk siis kokku kolm eestlast. Mõned tuttavad on siia teel, seega on lootust nendega kokku saada. Nüüdseks on omakorda meie kaudu kolm eestlast Gate Gourmet firmas tööl, aga seda eelkõige tänu orkutile.

Kas te igatsete Eestit?

Ei saa vist öelda, et meil koduigatsus oleks, aga on mõned asjad, mida väga-väga tahaks! Ma unistan kohukestest, kohupiimast ja kartulisalatist! Rääkimata Selveri pasteedist ja mustast leivast. Me tahaks õhtuti ETVd vaadata… või teisi eesti telekanaleid ja kodumaiseid saateid. Me meenutame, et kodus oli meil piiramatus koguses internetiligipääs… jah, neid asju me igatseme küll. Internet on siin alles tulevikumuusika ja keegi ei tea miks. Nett on kallis ja aeglane ja mis põhiline – see maksab mahu pealt. Käime mõnikord raamatukogus tasuta netis, aga seal saab 4 tunni jooksul kasutada 100MB, seega pilte ma ikkagi seal üles laadida ei jõua. Traadita ühendust kodus tavainimestel vist eriti ei olegi. Telekas on muidugi siin olemas ja kõiksugu kanalid ka, aga ETV vastu ei saa miski. Toiduainetest on enamus vajalik siin olemas, aga mulle tundub, et paljud asjad on meil paremad. Heikki arvab, et see on harjumise asi, samas võib-olla ma lihtsalt ei oska veel parimaid tooteid valida.

Kas te eesti uudistega olete kursis?

Jah, delfi.ee on ka siin meil kenasti olemas, päevas kord ikka viskame pilgu peale. Enamasti loeme vaid pealkirju, et teaks umbes, mis toimub. Kurikamõrvari lood, artiklid Peetre uppumisest, vanamemmede tapatöö ja piimasõja kohta lugesime küll suure huviga, mõned taolised pomm-uudised veel. Ja nüüd on meil uus lemmik: Heimar Lenk ja 1000 krooni kuus!


Mis teil see ja teine maksab ehk siis hinnad hinnad hinnad?

Hoidsin siis paar ostutšekki alles, et teile väike ülevaade koostada.
Kõik hinnad dollarites (kurss on 11):

sai: 1.46/ 2.95
6 muna: 2.69
12 muna: 2.89
500g makarone: 1.00
ketšup 500ml: 2.82
hakkliha 500g: 4.10
1 kurk: 1.72
hapukoor 300ml: 1.79
juustu kg: 14.90 / 21.90
vorsti kg: 8.90 – 30.90
jogurt 1l: 4.00
raffaello kommid 150g: 6.59
jäätis 4l: 6.58/ 9.99
suhkur 1kg: 1.49/ 2.19
mango kg: 2.65
õun kg: 1.84 – 5.90
banaan kg: 3.98
arbuus kg: 1.48
kartuli kg: 1.49
piim 3l: 3.00 – 5.25
iced coffee: 2l 5.00
coca cola 0,6l: 3.29
coca cola 1.25l: 3.29
bensiin l: 1.30
sääsetõrjevahend 225ml: 16.50
köhasiirup: 12.50
wc paber 12rulli: 7.00

Selline on siis meie hapukoor:


Muidugi on oluline märkida, et palju on sooduspakkumisi, aga kui eestis tähendas soodustus lihtsalt allahindlust, siis siin on enamus pakkumisi suunatud selliselt, et ostaksid ühe toote asemel rohkem. Enamasti on pakkumine 3 toodet 2 hinnaga, mõnikord isegi 5 toodet mingi soodustusega. Mitmete toodete puhul on väike pakk väga kallis, sest suur pakk on sama hinnaga, lihtsalt saad rohkem (näiteks karastusjoogid).
Üldiselt meile kohalik toit väga ei maitse, aga juba on tekkinud üks suur lemmik: jääkohvi! Tegelikult on see nagu maitsestatud piim, väga mõnus külm kohvimaitseline jook, mida ma siin pildil just joon:


Kas te mingeid jubedai
d loomi või eksootilisi elukaid olete näinud?

Olen väga palju näinud sisalikke, Darwin lausa kubiseb sisalikest! Osad on päris armsad pisikesed ja värvilised, osad on pika-pika sabaga ja mitte nii armsad. Oleme näinud ja kuulnud konnasid. Siin pidi väga palju konnasid olema ja mõned kohalikud kardavad näiteks konna rohkem kui madu. Siin leidub ka mürgiseid kärnkonnasid ehk aagasid ehk nagu kohalikud neid kutsuvad: cane toad. Nimelt imporditi Austraaliasse, täpsemalt Queenslandi mitmete aastate eest konnasid eesmärgiga hoida kontrolli all suhkrurooga hävitavate putukate arvukust. Asi kukkus läbi, sest konnakesed ei ulatunud soovitud kahjuriteni, kuid leidsid kõhutäiteks teisi putukaid. Hiigelkonnad paljunesid ootamatult kiiresti ja hakkasid ohustama mitmeid liike, sest nad söövad nii roomajaid, imetajaid kui ka linde. Nad on ohtlikud ka neile loomadele, kes ise konna söövad, sest nende nahk eritab tugevat mürki. Näiteks kui krokodill otsustab selle konna nahka pista, siis võivad sellele järgneda krambid ja isegi surm. Meie töökaaslane teadis, et mõned inimesed tõmbavad ennast isegi konna seljal asuvast mürgist pilve! Kuigi algselt toodi need elukad Queenslandi, siis nüüdseks on paljud jõudnud rännata Põhjaterritooriumile ning kohalikud on nendega üsna hädas, sest cane toad kipuvad hobuste ja koerte jooginõudesse ja võivad niimoodi koduloomi mürgitada.


Siin on üks tavaline krooksuv konn:


Öösiti töötades võib näha palju megasuuri putukaid ja uiuiuii kuidas mulle nad ei meeldi! Pikkade tundlatega imelikud loomad, liiguvad väga kiiresti. Tööl on meil vist ka mingid prussakad, kes just õhtuti ellu ärkavad. Veel õpivad hetkel mingid christmas flyd lendama (ju jõuluks saavad selgeks:D). Need jõulukärbsed ei oska praegu üldse lennata! Kõmm vastu seina ja kõmm vastu inimesi! Ja neil on päris tugev kere, niiet hea paugu saab!
Mõni aeg tagasi ilmusid kuskilt välja vihased moskiitod, esimese õhtuga tööl olin nii ära söödud! Sääsed on siin pisikesed ja eriti ei tunnegi, et nad su kallal purevad, aga tagajärjeks on väiksed punnid, mis hirmsasti sügelevad. Ilma sääsetõrjevahendita tööl käia enam ei saa.
Ämblikke olen väga vähe näinud (ptüi-ptüi-ptüi!) ja need vähesed on ka pisikesed pojukesed olnud. Isegi Eestis nägin suuremaid ja palju tihedamini.

Millised teil ilmad on?

Ilm on stabiilselt päikseline ja soe, päeval on sooja umbes 32-35 kraadi, öösel 25kraadi. Kuna nüüd on algamas wet season, siis sajab päris tihti, aga tavaliselt õhtuti või öösel. Kui vihma üldse sajab, siis ikka korralikult! Hetkega oled läbimärg ja autoga sõites on vahepeal nähtavus täiesti olematu, sest ladistab nii tugevasti. Päris tihti on ka äikest näha kuskil kaugel – kogu taeva lööb valgeks! Mõne aja pärast peaks meil korralikud äiksetormid tulema, kõige hullem on detsembris ja jaanuaris. Töökaaslased rääkisid, et tihti lööb äike kuskile sisse, paljud kohalikud kardavad metsikult ka kõige väiksemat müristamist ja välku.

You Might Also Like

3 kommentaari

  1. Kas see konn on seina peal?
    Eliskakas

    ReplyDelete
  2. Jaa, see konn passis niimoodi seinal, nagu oleks liimitud:D Nad tihti on kuskil seintel ja muideks gekod on teinekord lausa laes sedasi:) Lahe!

    ReplyDelete
  3. issake, võib siis ju pähe kukkuda! vaata ette!!!!
    ellu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form