farm katastroof

Otsereportaaž uppuvast Red Cliffs’ist

17:41Ketlin

Meie kuivad, päiksepaistelised ja kõrvetavad päevad on möödas ning selle asemel kallab ojadena vihma! Taevas on tumesinine, välk paugub ja ümberringi on ainult vesi. Jah, tsüklon Yasi on nõrgenenud kujul meieni jõudnud!

Juba täna hommikul tibutas natuke, aga korralik torm jõudis siia alles kella 14 ajal, kui põllul toimetasime. Ühel hetkel läks täiesti hämaraks ja müristamise saatel hakkas kallama. Kui siin juba sadama hakkab, siis ikka nagu oavarrest! Sekund hiljem olid kõik melonikorjajad läbimärjad.

Pagesime õnneks enne tööpäeva lõppu minema ja koju sõites juba nägime, kuidas kõik vettib ja ujutab. Karadoc’i sild oli õnneks veel oma koha peal, kuigi vee tase on seal iga päevaga tõusnud ja nüüd läheb ainult hullemaks. Kui me hommikuti pimedas tööle sõidame, siis farmeri bussi tuled on silla keskele jõudes vee all – ümberringi on sel hetkel ainult pimedus ja jõevesi.

Just tunnike tagasi saabusime Mildurast ja vähemalt pool kodusõidust vahtisime lihtsalt suu lahti, mis toimub! Teed on vee all, igal pool mudajärved, inimeste majad uputavad, kauplustesse voolab vihmavesi, mitmed autod vettivad…. Samal ajal aina ladistab korralikku paduvihma! Piisab ühest sekundist lageda taeva all ja oled läbimärg nagu astuks riietega dušši alla! Pealelõunast saadik on alla sadanud üle 110mm vihma!

Järgnevad pildid on tehtud maanteel, millest enamus oli vee all:














Ja mõni tee sai sedasi otsa ja kui tee peas ei ole, siis edasi sõita ei saa:


Ennustuste kohaselt sajab meil terve öö ja kogu järgmise päeva, nii et ei kujuta ette, mis pilt siin homme hommikul avaneb. Loodetavasti on homne hommik meie viimane hetk Red Cliffs‘is, sest alustame varavalges sõitu läände. Jah, vot niimoodi üleöö sellised otsused siin riigis sünnivad. Tegelikult kavatsesime niikuinii lähinädalatel lahkuda, sest tänu Katrini ja Urmase farmi-tutvustele on meil uus töökoht Western Australia osariigi viinamarjafarmis juba olemas. Täna hommikul teatas farmer, et viinamarjad on üle ootuste usinasti kasvanud ning seega ta ootab meid juba varem. Just nagu farmer oleks teadnud, et vihm kavatseb siinse elu üle ujutada : )

Nüüd siis passime viimast õhtut tormises Red Cliffs’is ja loodame, et maja katus sellele vihmale vastu peab, sest hosteli köök ja koridorid juba ujusid. Elekter küll kõigub, kuid praegu on olemas. Hoiame pöialt, et maanteed vee alla ei jääks, sest teadupärast on meie auto jões sõiduks liiga madal. Ma ei kujuta ette, mida inimesed mõtlevad või tunnevad nö õige tormi käes, kui juba sellise ilmaga on elu nii vesine. Meie uudised ei räägi muust, kui Yasi õudustest ja avanev pilt on tõesti võigas. Igas toidupoes on avatud annetused Queenslandi üleujutuste toetamiseks, oleme näinud silte, kus palutakse abi isegi toidu, mänguasjade, riiete jne kogumisel…

Siin on Red Cliffs'i raamatukogu ja ühtlasi asub see linna peatänaval:





Meie tuttav nägi siin ristmikul täna väikest kala ja küllap nägid neid ka kohalikud, sest sel pildil paistavad ähmaselt ka kalamehed! Otse linna peatänaval:



Siin on kellegi koduõu... :



Mildura parklast hakkas vaikselt bassein saama:



Meie naabrite katus kui sõelapõhi:



Loodetavasti vihm meid WA’s kätte ei saa ja meie farmi karjäär võib seal jätkuda. Meil on kirjas 52 päeva teise aasta viisa jaoks ja need puuduolevad 36 tuleb siis viinamarju korjates välja teenida. Arvestades kui kaua oleme juba vastu pidanud, siis need 36 päeva ei tohiks küll konti murda, nii et uus viisa on juba natuke käegakatsutav : )

You Might Also Like

7 kommentaari

  1. teil pidavat ju seal suvi olema? jutu järgi justkui soojamaa talv :(

    ReplyDelete
  2. tuleb tuttav ette(vaadates parkla pilti) meenutades meie eelmise aasta suve ,aga meil oli see ainult pool tundi ja sellest piisas,et osa tallinna linna oli täiesti läbimatu.sõitsin autoga,uksed vee sees ja palusin jumalat,et vesi automootorisse ei tuleks.kuhugi keerata polnud võimalik ja eirasin igasuguseid liikluseeskirju k.a.punane foorituli:)aga andke aga tuld päikselisema koha poole!terv.vika

    ReplyDelete
  3. Ei tea, mis nüüd siis juhtus siin, aga terve öö on sadanud ja hetkel ka tuleb padukat. Praegu on küsimärgi all, kas me siit üldse minema saame:(

    ReplyDelete
  4. Hoiame pöialt, et liikuma saate, ja loodetavasti on viinamarjades olemine ikka märksa kuivem:)

    ReplyDelete
  5. Nu kuna te eestlased, siis peaksite vihmadega harjunud olema. Ühesõnaga teil seal siis praegu Eesti suvi:D
    Kuna google accounti su blogi enam minu puhul ei tunnista, siis olen nüüdsest Anonymous Kaitsuke :D

    ReplyDelete
  6. Pöidlahoidjatest oli kuhjaga kasu, sest saime kenasti Red Cliffs'ist minema ja nüüdseks on üle 2000km sõidetud ning naudime Norseman'is oma hommikusööki:)

    ReplyDelete
  7. Deem....iga kord kui ma teie blogi üritasin lugeda, siis viskas ette jaanuari postitused ja ma juba mõtlesin, et huvitav, miks sa küll kirjutanud ei ole :D Aga näed juba kaks postitust. Tundub, et peale sellist vihma poleks vast rockmelonitest enam üldsegi asja saanud. Nii et õigel ajal saate minema :D Loodan, et seal lihtsam ja saate lõpuks selle farmi kaelast ära! Ootan juba põnevusega su uusi postitusi..mis arvad Nullaborist ja Farmist?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form