Adelaide ajalugu

Tervitused Adelaide’st!

18:06Ketlin

Teisipäeval võtsime ette umbes 400km pikkuse teekonna naaberosariigi pealinna Adelaide. Adelaide asub South Australia osariigis ja see on oma 1,28 miljoni elanikuga suuruselt viies linn Austraalias.


Adelaide tõi meid eelkõige alates 1954. aastast korraldatud festival „Eesti päevad“. Festivali peetakse Sydney’s, Melbourne’s või Adelaide’s ja peakorraldajateks on erineva linna Eesti Maja tiim. Ega meil erilist ettekujutust ei olnud, mida sellisel festivalil tehakse ja kas see meie jaoks üldse põnev on, kuid tahtsime kindlasti peost osa saada. Teadsime, et esinema on oodatud näiteks Ines ja Indrek Raadik, kavas on korraldada spordivõistlusi ning lavale on oodata teatrietendust ja muidugi ei tohiks selliselt ürituselt puududa eesti toit. Linna jõudes sõitsime kohe Eesti Majja ja seal ootasid meid juba vanad head sõbrad Katrin ja Urmas.



Kindlasti kirjutan kõigist Eesti Päevade sündmustest järgmisel korral pikemalt kuna praegu on siin Adelaide’s palju toredaid asju teha ja arvutis ei tahaks väga passida. Samas ka seetõttu, et näiteks täna õhtulgi lähme jälle Eesti Majja ning kui festival läbi, siis on parem kõigest muljetada.

Eile käisime väiksel linnatuuril ja tutvusime Adelaide kesklinnaga. Adelaide‘s on piisavalt ruumi ja õhku, et muretult ja kiiresti näiteks linna ühest otsast teise jõuda. Silma jäi palju kirikuid ja ilusaid parke.

Siin näete vasakut kätt Aborigeenide lippu:









Käisime tasuta linna tutvustaval bussisõidul, aga kusjuures ei ütleks, et me eriti miskit nägime, sest tiir bussiga oli väga lühike ja põgus.





Igas suuremas linnas on umbes selline jõulupuu:





See on rahvarohke peatänav:



Peatänaval, kus on väga palju pillimehi ja teisi rahateenijaid, nägime muuhulgas ka õhupallimeistrit, kes tegi selliseid imeloomi:






Kuna me siin erilisi vaatamisväärsusi või miskit põnevat ei avastanud, siis võtsime suuna randa, sest Adelaide asub ookeani ääres. Vesi oli ujumiseks natuke jahe ja seetõttu jalutasime niisama.








Ilm on praegu meil väga kuum ja päikseline. Hetkel on meil varjus 44 kraadi!!! Jääme aastavahetuseks siia ning uuel aastal sõidame tagasi Red Cliffs’i.

Soovime teile kõigile lõbusat aastavahetust ja seiklusrikast uut aastat. Loodame, et külastate meie blogi ka uuel aastal usinalt ning suurest vahemaast hoolimata oleme teil mõttes : )

You Might Also Like

4 kommentaari

  1. Tänu blogile ei tundugi see vahemaa nii suur:)

    Kallid Ketlin ja Heikki! Lõbusat aastavahetust ja edukat uut aastat!!!

    Ketlini pere

    ReplyDelete
  2. loodan et olete juba ärganud!päikest ja vähe äikest!ja loodan ,et te lund taga ei igatse!vikuur

    ReplyDelete
  3. ehh,saatsin just kirja usa piirkonda ja millegipärast olin kellaaja täiesti mööda pannud:)loomulikult olete juba unehõlmas:)aga PS.kängurukell on mul töö juures,mu enda kell seal oli just kuu aega tagasi seisma jäänud töölt lahkumise ajaga,nii,et mul oli pidevalt aeg töö juurest lahkuda:)igatahes uuest aastast vaatan kella uuest kohast ja muidugi oleks tore see seadistada ka Teie ajale-siis ju peaksin kohe kohe juba töölt kadunud olema:)vika

    ReplyDelete
  4. Ehhee, lund küll ei igatse, kuigi siit tundub nii müstiline, et te jälle hangede vahele ära upute:)
    No me siis omalt poolt loodame, et uus kell paneb tööl aja kiiremini käima;)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form