Victoria

Red Cliffs ja Mildura

14:31Ketlin

Nüüd võtsime päevakorda teha väike lühitutvustus väikelinnast Red Cliffs, kus elame ja linnakesest Mildura, mida tihti külastame.

Red Cliffs asub u 540km kaugusel Melbourne’st ja u 400km kaugusel Adelaide’st. Elanikke on siin veidi alla 5000. Kohalikud tegelevad peamiselt viinamarjade ja igasugu puuviljade kasvatamisega ja just seetõttu on isegi nii väikses kohakeses nagu Red Cliffs mitmeid bäkkerite hosteleid ja palju rändureid, kes töötavad farmis. Märtsis on kogu Red Cliffs ülevas peomeeleolus, sest peetakse Lunar festivali tähistamaks viinamarjahooaja lõppu.


Park ja Big Lizzie ehk hiiglasuur traktor Red Cliffs'is:






Ükskõik, millisesse ilmakaarde vaatad, ikka näed vaid põldude viisi viinamarjapuid. Naljakas, et põldude vahel on kohe elumajad ja inimesed võiks vabalt kobarate viisi viinamarju näiteks köögiaknast kätte saada. Ei tea, kas siin ka lapsed „raksus“ käivad, kuidagi liiga lihtne tundub:D

Red Cliffs on armas väikelinn, kus kõik eluks vajalik on olemas: kaks suurt toidupoodi, palju väiksemaid kauplusi, pank, postkontor jnejne. Ja isegi kui tekib tunne, et tahaks nagu suuremasse linna korraks, siis kohe Red Cliffsi külje all asub 30 000 elanikuga Mildura. Mildura on juba selline linn, kus võiks elada! Meie rõõmuks on siin isegi kino olemas!

Keegi võõras tädi ja meie armas kino:



Käisime kinos Austraalia filmi "Summer coda" vaatamas ja tõeliselt vinge oli filmi puhul see, et tegevus toimus meie Red Cliffs'i ümbruses! : ) Väga hea film, kindlasti soovitame!


Natuke Mildura't:










Mildura on väga kena ja rahulik linn, mis on peamiselt tuntud tsitrusviljade (eriti just apelsinide) ja viinamarjade rohkuse poolest. Koguni 80% Victoria osariigi viinamarjadest on just Mildura kandist pärit.

Eestis meile üldiselt väikelinnad ei meeldi, tavaliselt on need kuidagi mahajäätud ja räämas olekuga. Siin tundub, et just väikelinnad on armsamad ja ilusamad. Näiteks elumajad on nii Red Cliffs’is kui ka Milduras väga kaunid, ei saa võrreldagi Darwiniga. Nii palju (või vähe) kui Melbourne nägime, siis ka sealsed elumajad ei olnud nii korras ja kenad. Siin on iga teine eramu nagu nukumaja. Aiad on väga ilusad, kogu maja ümbrus on tiptop. Darwinis olid miskipärast elumajad nagu tihnikusse ära peidetud onnid, mõnikord ei näinudki võsa taga maja. Korterelamuid Austraalia väikelinnades ei ole, äärmisel juhul on siin ridaelamud, aga suuri kortermaju pole kuskil. Muide, kinnisvara on siin kandis väga soodsa hinnaga, nii et kui meil tuleb isu farmeriteks hakata, siis maja ostmine pole mingi küsimus;) Uhke ja uhiuue näiteks 3 magamistoaga maja eest tuleb maksta umbes 3 miljonit eeku.


Murray jõe ääres:







You Might Also Like

1 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form