Western Australia

Geraldton

21:47Ketlin

Peale pühi tuli suur tahtmine üle pika aja jälle linnast välja sõita. Esimene mõte oli põrutada Monkey Mia’sse, mis on tuntud delfiiniparadiis. Perthist on sinna üle 800km ehk siis paaripäevase väljasõidu jaoks asub see natuke liiga kaugel. Seetõttu tegime oma plaanid ümber ja meie sihtkohaks sai Geraldton.


Austraalia suurim osariik WA on tõeliselt hiiglaslik. Meie oleme sellest näinud ainult väga väikest osa. Üleval põhjapool oleme jõudnud ringi vaadata ainult Nambungi Rahvuspargis ja sellest kaugemale pole näinud. Selleks, et kuskile üldse jõuda ja midagi põnevat näha, peab maha sõitma tuhandeid kilomeetreid väga üksluisel tühermaal.

Geraldtoni on Perthist ainult 425km, mis Austraalia mõistes pole mingi eriline vahemaa. Geraldtonis elab veidi alla 40 000 inimese, see on oluline sadamalinn.






Võib kohe ära öelda, et midagi erilist Geraldtonis ei ole, kuigi linn pidavalt kohale meelitama palju turiste, eriti surfareid.
Kuulsaimaks vaatamisväärsuseks peetakse St Francis Xavier katedraali:








The Moore Point Lighthouse on väidetavalt WA kõrgeim majakas:


Geraldton asub kohe ookeani kaldal, kesklinnast paari sammu kaugusel on rannariba. Väiksed linnad on Austraalias üsna sarnased ja nii ei olegi meil Geraldtonist mingeid erilisi mälestusi. Meile jäi Geraldton meelde unise ja tuulise väikelinnana…

Aga selle vahepealse neljasaja kilomeetri jooksul võis näha nii mõndagi…



Grigson's Lookout ja soolajärved:

... ja seal kaugel on ookean:


Lancelin:

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form