Vahepeal...

19:42Ketlin

… on päris palju aega mööda lennanud ja ilusast kuldsest päikselisest sügisest on saanud kuri vihmane ja tormine hilissügis. Kui varem veel võis end natuke ära petta ja väita, et pole seal õues midagi nii hullu, siis nüüd on küll täielik kõdu! :D Lugesin, et teil seal Eestis on päris kuumad ilmad käes, mõnuus!


Las kallab!

Kohalike jaoks on muidugi tõeline pidu ja pillerkaar käes, sest vihma on nii kaua oodatud. Kuna siinkandis on suved väga kuivad ja kuumad (isegi üle 40°C ning kuude viisi tilkagi vihma), siis mõjub sügisene vihm nende jaoks kui elupäästja. Kes veel ei tea, siis Austraalia vaevleb joogivee puuduses ning seetõttu on vihm siin väga oodatud. Telekas ikka vahel näitab, kuidas sisemaale lausa nö veoautodega vett viiakse.



Mõned päevad tagasi tegime oma pisikeses aias vihma trotsides sügiskoristuse ära! Jah, mai lõpus sügiseste lehtede riisumine jne:D Mida kõike siin kaugel ka teha ei saa! Meil on selline üsna mõttetu hoov, mis võiks samahästi ka olemata olla, sest me pole seda üldse kasutanud. Naabrid istuvad koguaeg oma aedades (isegi kui meie jaoks on õues megakülm!). Me kutsume seda ümbrust siin „hellitavalt“ aguliks, sest inimesed elavad siin üksteise kukil nagu seapesas! Enamustel on hoovid igasugu koli ja pahna täis.




Sweet Sweden

Nädalavahetusel käisime IKEA poes. Noh, pood nagu pood ikka, muidugi hästi-hästi suur! Miks ma sellest kirjutan? Aga sellepärast, et seal poes oli tunne, nagu oleks Rootsi sattunud! Igal pool Rootsi lipud või lipuvärvides vidinad, rootsikeelsed sildid ja raamatud jne. Laste mängunurgas tegutsesid Pipid ja Karlssonid ning restoranis pakuti nö rootsi sööke! Veab neil austraalia rootslastel, kes saavad IKEA’sse shoppama tulles osta näiteks rootsi šokolaadi või moosi või jumal teab mida veel, sest lisaks mööblile oli seal eraldi toidumaailm rootsipärase kaubaga! Noh, peaaegu nagu Rootsi Maja või Rootsi Pood lausa! Mõelda vaid, kui IKEA oleks Eestist, siis käiks hapukapsast ja verivorsti äkki IKEA'st ostmas:D

Alkoholivaba IKEA siider maitses hästi:)



Rõõmurullid ühistranspordis

Ma olen juba mõnda aega endamisi arutlenud, et peaks teile natuke kohalikust ühistranspordist kirjutama. Olen viimasel ajal päris tihti bussiga sõitnud ja kuigi ei saaks kuidagi öelda, et ühistransport oleks väga mõnus, siis siin on bussisõit küll inimestele võimalikult mugavaks tehtud. Kõik bussid on uued ning alati puhtad. Tavaliselt on reisijaid üsna vähe, vahel olen ka täitsa üksi sõitnud, küllap see tuleneb sellest, et liine on piisavalt ja bussid käivad tihti. Bussijuhid on alati nii rõõmsatujulised ja viisakad, nad nagu ootaks sind alati! Mul on juba üks lemmik bussijuht, keda olen kolm korda kohanud ja iga kord olen mõelnud, et peaks talle ütlema, et ta on lausa super:D Ta tervitab kõiki reisijaid väga heatujuliselt ja rõõmsalt, küsib alati, kuidas läheb ning on kõigi suhtes nii tähelepanelik. Kutt oleks nagu just miljoni võitnud, uskumatu!


Siin on sellised uhked õhkvedrustusega bussid, mis saavad vajadusel end kõnniteega kohakuti lasta ja tänu sellele on vanadel inimestel, lapsevankriga emadel, karkude või ratastooliga reisijatel lausa lust end bussi veeretada! Mõelda vaid, kui mugav! Mis mulle veel väga meeldib – bussijuhid alati jälgivad, et inimesed oleks juba istunud enne kui sõitma hakkavad, eriti just siis, kui tegemist on vanemate inimeste või lastega vms. Inimesed on väga hoolivad ja tähelepanelikud üksteise suhtes, minu jaoks on selline bussikultuur ikka väga uus ja huvitav nähtus.

You Might Also Like

3 kommentaari

  1. Väga armas pisike aiake teil, tahaks teada, mitu ruutmeetrit see on, sest pildil tundub ta eriti pisike.

    ReplyDelete
  2. Mulle väga meeldis Perthis see kesklinna tasuta bussiliin CAT. Väga mugav, ning hoiab keskuse autodest vabamana:)

    ReplyDelete
  3. me käime IKEA´s soomes ,see meil kõige lähem.

    elise

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form