farm

Ega farmer pole raketiteadlane!

06:48Ketlin


Viimaseid päevi sobiks hästi iseloomustama üks väga lihtne sõna: vihm! Meil on nüüdseks juba vähemalt neljas päev, mil sajab vahelduva eduga peaaegu kogu päeva! Meie kui farmitööliste jaoks on ilm aga väga tähtis ja praeguseks see juba rikub meie plaane.

Ma vist ei kirjutakski seda sissekannet, kui täna hommikul poleks farmipealik Fred meid viimse piirini vihastanud! Jätkuvate vihmasadude tõttu oli meil eile vaba päev. Ilm pole muutunud ja vihma vaid kallab, kuid täna saabus teade, et alustame siiski tööd. Kena lugu küll! Kui põllule jõudsime, siis muidugi kõik ujus ja vajus ja vihma kallas nagu oavarrest! Kõige parem nali oli muidugi see, et traktor jäi mutta kinni! Õel küll, aga see tegi meile päris palju nalja:D Fred ukerdas tükk aega traktoriga mudas ja peale 15minutilist tööpäeva sai viimaks isegi kangekaelsele Fredile selgeks, et olgu ta kui vinge mees tahes, ilma vastu ta ikka ei saa! Oleme ka varem mudas ja vihmas töötanud ja see on tõesti ebamugav.

Fredil on kaks põllujuppi, praegu oleme enamasti ainult ühel töötanud. Teine põld asub natuke kaugemal ja seal me polegi just vihma tõttu eriti töötada saanud. See teine põld on väga madalas kohas ja isegi väikse vihma puhul on kõik seal üle ujutatud. Paar päeva tagasi läksime siiski proovima, kas seal miskit korjata on. Noh, vajusime poole sääreni mutta ja korjasime pisikesi melonijunne:D Kuna see põld oli tükk aega vee all, siis melonite kasv jäi kinni. Päris naljakas oli seal mudas vihma trotsida ja pabulaid korjata. Ühel kutil jäi kets mutta kinni ja ta kappas kogemata sokiga edasi:D Mudas oli nii libe ja raske liikuda, et kõigil käisid jalad ristis all. Viimaks taipas ka farmer, et nii pole võimalik töötada ja saime varem koju. Õnneks!




Kusjuures jaanuar peaks olema kõige kuumem kuu, mil särab päike ja vihmast ei tea keegi midagi. Ilm on siin tõesti sassis. Brisbane ja kogu Queenslandi olukorrast teate kindlasti, sest nagu me kuulnud oleme, siis eesti uudistest jookseb Austraalia teema igapäevaselt läbi. Kahju, et meil siin oma telekat ei ole. Võib-olla poleks sellest ka kasu, sest enne kui Heikki tahtis jalka ülekannet vaadata, sis pilt kadus eest ja mõne aja pärast tuli ekraanile tekst, et piirkonnas on heavy rain ning see takistab ülekannet…

Kahjuks või õnneks me mingit lisainfot Queenslandi kohta ei oska rääkida, kuigi asume Austraalias. Meil ka sajab väga tihti padukaid, kuid sealse olukorraga pole see võrreldav. See maa on ikka nii suur ja isegi kui riigi teises otsas midagi toimub, siis on see ikkagi tuhandete kilomeetrite kaugusel. Vahemaa meie ja Brisbane vahel on umbes sama pikk, nagu sõit Tartust näiteks Berliini.


Sellistel vihmastel päevadel on meil üsna igav toas passida. Eile käisime kinos, et natukenegi tegevust oleks. Muide – vaatasime filmi Morning Glory, mis teile jõuab alles veebruaris, ehhee : ) No ja kui meil muud teha pole, siis märjad riided ja jalanõud annavad ikka tegevust, sest nendega on praegu tõeline häda! Muidu kuivatame asju õues päikse käes, aga praegu on igal pool toas nii rõske. Paar päeva tagasi föönitasin riideid, et päris niiskena ei peaks tööle minema:D See on nüüd hea võimalus kiruda austraalia pesumasinaid! Siin nimelt pesumasin rohkem loputab, kui peseb. Selline tunne, et peaks pesu keetma hakkama nagu vanasti. Me polegi siin veel näinud pesumasinat, millel saaks programme ja temperatuure valida. Tavaliselt paned lihtsalt, kas vesi on külm või kuum (aga meie majas on kuuma vee voolik masina taga kinni keeratud:D) ehk siis ainult külm vesi ja edasi valid lihtsalt, kas normal või midagi sellist. Tavaliselt peseb pesu umbes pool tundi või tunnikese. Ehk siis 30min loputamist ja kõik, lahe.

Arvatavasti on meid ees ootamas veel mitu vaba päeva. Teades kangekaelse Fredi taktikat, siis muidugi poleks eriline ime, kui homseks oleks põllul paat kohal ja melonite korjamine meenutaks kalapüüki. Uskumatu, kuidas aastaid farmi pidanud mees ei oska näha paar sammu ette ja selle järgi tegutseda. Pooleks tunniks meie kohale sõidutamine ja mudas möllamine läheb päris kulukaks, kui saagiks on selle ajaga paar kilo meloneid. Ei pea olema just raketiteadlane, et aru saada, millise ilmaga töö põllul vilja kannab ja millise ilmaga on parem koju jääda. Aga noh, küllap farmerid noppisid meloneid kui vanajumal loogikat jagas:D

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Teil vähemalt jätkub seal nalja ja lõbu ning näete kui otud võivad austraallased olla. Tundub, et see vihmaga traktoriga põllu peal vuramine pigem tapab neid taimi kui aitab neil kasvada.
    Me siin pakime asju kokku ning teeme tiiru Sydneysse ja siis tagasi siia, kuid südame põhjas loodan, et ehk ostab keegi sealt kandist meie autokese ära. Lisaks ootame oma sõrmuseid, mis peaks jõudma veebruari alguses siia Melbourne poodi.
    Tahtsin küsida, kuidas see Morning Clory oli?

    Ja nii palju uudistest....terve päev 10 min vahedega aina patrab telekast seda qld uputust. Õnneks vihm on järgi jäänud ning nüüd vesi on hakanud juba langema. Isegi bäkkaritel paluti helistada oma kodustele, et saaks nad kadunute nimekirjast maha tõmmata.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form