asjaajamisi Murphy

Suvepuhkuselt tagasi blogima

21:40Ketlin


Viimasel ajal on siin blogis jälle vaiksemaks jäänud ja päriselus selle võrra kiiremaks läinud. Sel aastal on veel eriti hästi tunda, kuidas suvi on eelkõige õues olemise aeg, mida ei taha üldse arvuti seltsis veeta.

Jaanuari lõpus lendas meile kaugelt Eestist külaline kohale! Minu sõbranna Helena otsustas lõpuks ikkagi Austraaliasse õnne proovima tulla. Kuigi eestlasi on Austraalias juba väga palju, siis minu lähedasi sõpru pole see Kängurumaa seiklus väga huvitanud ja nii ongi Helena üks vähestest, keda on õnnestunud siia meelitada.

Peale kõiki neid nägemata aastaid ja jutustamata lugusid pole eriline ime, et öö jäi väga lühikeseks. Istusime ja lobisesime ja uskumatu kui palju huvitavaid asju ma Eesti kohta teada sain! Tundub, et paljud asjad, mida mina siin avastanud olen, on ajaga ka Eestisse jõudnud. Kohati tundub, nagu me oleks juba kümme aastat ära olnud, kõik ikka muutub ja areneb teil nii kiiresti! 

Helena sünnipäev


Muidugi oli vaja Helena kohe peole viia ja kõigi meie parimate sõpradega tuttavaks teha. Vastutasuks tutvusime ja taaskohtusime Helena heade sõpradega Eestist, kes hetkel samuti Perth’is elavad. Nii mõnegi jutu käigus selgus, et meil on ühiseid tuttavaid Austraalia eestlaste seas. Mõtled küll, et 23 miljoni elanikuga riigis kõik päris kõiki ei tunne, aga avastasime, et maailm on ikka väga väike. Kõige vahvam oli Helena kokkupuude indust taksojuhiga, kes läks väga elevile, kui kuulis, et Helena on eestlane. Temal olevat üks tuttav eestlane ja kui Helena seda lugu mulle rääkis, siis selgus, et ka mina tean seda eesti tüdrukut täitsa hästi. Nagu külaelu, eksju. 

Väike väljasõit



Muide, võrreldes mõne aasta tagusele ajale tundub, et praegu on teenindusvaldkonnas tööd natuke raskem leida ja ümbrikupalka levib rohkem. Samas eks esimese töökoha leidmine ongi kindlasti kõige keerulisem. Nüüd võib igatahes rõõmustada, et Helena sai väga hea töökoha lähedalasuval Rottnesti saarel, kuhu kindlasti varsti talle külla lähme.

Pere pesamunast Murphy’st rääkides võib öelda, et ponts kasvab mühinal ja elab oma õnnelikku koeraelu. Umbes kuu aega tagasi käis operatsioonil ja nüüd on kastreeritud poiss. Vaikselt juba oskab natuke pahandust ka teha, aga üldiselt on väga sõnakuulelik ja tubli. Uudistest veel nii palju, et nüüd lõpuks saame ta ka ametlikult ära registreerida. Seaduse järgi peavad kõik koerad (ja kassid) alates kolmandast elukuust olema meil siin kohalikus linnavalitsuses registreeritud. Ohtlikud koerad peavad maksma lisatasu ja eraldi on välja toodud keelatud tõud ning igal majapidamisel on lubatud omada kahte koera. Eraldi on soodustused pensionäridest koeraomanikele ning steriliseeritud koduloomadele ja just seetõttu me Murphy puhul registreerimisega ei kiirustanudki. Murphy eluaegne registeerimine läheb maksma $100. 



Alati esimesena autos

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Ma juba tahtsingi sulle kirjutada, et ou, kuhu sa jäänud oled ja kas olete ikka veel Austraalias jne. Tere tulemast tagasi! Meil on isegi nii juhtunud, et mõned austraallased tunnevad mõndasid teisi austraallasi, keda me kuskilt mujalt teame. Tõesti, nagu polekski miljonilinn :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form