Cairns eestlased

Troopiline põhja Queensland

17:27Ketlin


Meil ei olnud üldse plaanis puhkusele sõita, aga talv paraku alati niidab jalust ja nii otsustasimegi põhja Queenslandi lennata. Kodu jäi maalrite päralt ja kokkuleppe kohaselt pidime tagasi jõudes saabuma värskelt värvitud majja. Kahjuks see päris nii lihtsalt ei läinud ja hetkel tundub, et suure tõenäosusega lõpetame kohtus, sest maaler osutus pesuehtsaks kelmiks. Hoiatus kohalikele eestlastele, kes väidetavalt tal juba järjekorras – Rauno Kuus Delicate Painting’ust on üks ebaprofessionaalsemaid töömehi, kelle tööeetika ja –kvaliteet võtab sõnatuks. Millalgi tuleb sellest pikem ja põhjalikum postitus ka muidugi.

Niisiis lendasime Cairnsi. Olin alati arvanud, et Cairns on väga sarnane Darwinile, kus kunagi aastaid tagasi lühiajaliselt elasime ja mis meile tegelikult väga ei meeldinud. Seetõttu meid Cairnsi miski varasemalt ei tõmmanud, kuniks mu lapsepõlvesõbranna sinnakandi elama jäi ja korduvalt meid külla kutsus. Alati tuli miskit vahele või ei sobinud ühele/teisele ja nii seda koguaeg edasi lükkasimegi. Nüüd üsna spontaanselt ostsime lennupiletid ära ja läksime nädalaks sõbrannale külla. 

Krissuga

 Võib vist öelda, et Queenslandist on saanud meie lemmik osariik peale WAd. Looduse poolest väga võimas ja igal sammul on midagi vaadata.WA’ga võrreldes on Queensland nii tihedalt asustatud, vahel sõidadki ainult mõnikümmend kilomeetrit ja jälle uus väikelinn.

Cairns

Cairns tundus väga jalgrattasõbralik linn

Poolel teel Mareebasse

Viimane osa Cairns-Mareeba mägiteest
Igal sammul nii ilusad vaated
Üks rannapäev ka sekka Palm Cove's, kuigi enamus aja oli pilves
Port Douglas

St Mary's By the Sea

Port Douglas



Mareeba Coffee Works - üks omanäolisemaid kohvikuid,
kuhu viimasel ajal sattunud oleme

Green Islandile läksime sellise paadiga
Klaaspõhjaga paadi tuur






Lõunasöögil

Maailmalõpu tuul
Barron Falls



Kuranda

Tutvusime kohvi valmistamise protsessiga

Skybury

Ühel juhtus sünna olema

Väiksed napsud sünnipäevalapse terviseks
Kokakool

Pitsaõhtu
Kõige vingem atraktsioon - Skyrail Rainforest Cableway


Kõhud täis ja lennukile!
Vaatan ise ka, et igal pildil on sall kaelas, aga mul õnnestus paar päeva peale Cairns’is maandumist korralik pisik külge saada ja kurk oli nii valus, et ilma selle sallita ei olekski vist ellu jäänud. Just enne kojutulekut tuli tervis enam-vähem tagasi ja siis tagasilennu ajal pool lennukitäit aevastas ja köhis üksteise võidu, nii et tunnike enne maandumist liitusin ka nende tõbistega ja olingi jälle haige.

Queensland meeldis meile taaskord väga-väga. Kindlasti läheks millalgi jälle, sest avastamist oleks nii palju! Kui muidu on Far North Queensland tõeliselt looduskaunis, siis kodurandadele WA’s ei ole küll miski ligilähedane. 

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form