Eurotrip Monaco

Miljonite-biljonite Monaco

14:57Ketlin

Kuskil poolel teel Monacosse

Luksuslik Monaco vürstiriik võlus  meie pisikest reisiseltskonda otsekohe! Seda peab muidugi endale pidevalt meelde tuletama, et tegemist on iseseisva riigiga, pindala väiksuselt teise riigiga maailmas. Monacosse ja Prantsusmaale sattusime me kusjuures üsna juhuslikult kui reisikava kokku pannes avastasin, et tegelikult on see meie Itaalia sihtkohtadele nii lähedal. Kui aega tagasi keerata, siis veedaks ma oluliselt vähem aega Itaalias ja palju rohkem Prantsusmaal/Monacos.

Video Monacosse jõudmisest:



Küll Monaco on alles stiilne ja luksuslik! Linnatänavatel hakkab silma autosid, mida varem olen ainult televiisorist näinud. Tegemist on täieliku hasartmänguparadiisiga, mis on kõik suunatud turistidele, sest kohalikele on mängupõrgud keelatud. Rikkureid siia jagub – väidetavalt on Monacos kõige rohkem miljonäre ja biljonäre elanike kohta ja see juba märkamatuks ei jää. Näiteks jalutasime mööda restoranist kus toidud maksid mitu tuhat eurot. Kullakaevajad peaksid otsejoones Monacosse sõitma, sest pea iga kolmas elanik on siin miljonär. Kõrgseltskond hakkab kohe silma oma veatu välise kuvandiga, küll inimesed on siin moodsad... Arvatavasti meelitab Monaco oma madala maksumääraga rikkureid üle maailma kohale. Pole siis mingi ime, et vaesust siin peaaegu ei eksisteerigi (madalaim maailmas).  

Paljud turistid niimoodi pildistavadki mööda tänavaid

Seal kaugel luksusjahid...

Sain ka ühe uhkema rooli hehee

Monte Carlo

Edevad rahabossid edevate autodega

Barbie isiklikult kohal


Samas on turism siiski üks peamisi sissetulekuallikaid, nii et ka lihtsurelikud saavad vabalt Monacot külastada. Kartsime, et enamus söögikohti ongi üüratute hindadega, aga tegelikult leiab sealt igaüks midagi sobivas hinnaklassis. Näiteks parkimine oli isegi üllatavalt odav, kuigi ma summat hetkel ei mäleta enam. Üldiselt üsna samad hinnad mis Prantsusmaal.

Nii ilus!

Kasiino eest...
...ja seest

 





Elegantne Monaco seostub otsekohe James Bondi, kasiino ja maailmakuulsa ralliga. Kõik need kolm fakti meelitavadki siia turiste üle kogu maailma. Olge hoiatatud Monaco pisiku eest, mis nakatas osa meie seltskonnast päris ära, sest terve ülejäänud puhkuse pidin kuulma kuidas tuleks otsekohe tagasi Monacosse sõita. H küsib vahel siiamaani, et millal me tagasi lähme. 

Äravahetamiseni sarnased. Monaco lipp on kusjuures üks vanimaid maailmas. 

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form