ajalugu Darwin

Uudistest ja muuseumist

16:03Ketlin

Värsked uudised: umbes paar tundi tagasi müüsime oma auto saksa bäkkeritele maha! Esialgseks hinnaks panime 3000 dollarit, lõpuks müüsime 2500. Kui te nüüd mõtlete, et müüsime auto, sest tahame lennukiga edasi reisida, siis see pole päris tõsi. Kahjuks peab veel umbes nädal aega ootama ja siis saame oma plaanidest täpsemalt rääkida, nii kauaks jääb see lugu saladuseks : )

Tööuudised: nagu mäletate, siis graafiku järgi pidime sel nädalal töötama mõlemad 24 tundi. Ootamatult on elu Gate Gourmet firmas jällegi peapeale pööratud. Taanlane Tor otsustas esmaspäeval peale pooletunnist tööpäeva lihtsalt lahkuda. Igaveseks. Nimelt jõudis ta tööle kell 14.00 ning veidi hiljem helistati talle Paspaley pärlilaevalt ja teatati rõõmusõnum, et Tor sai tööle! Peale seda uudist Tor lihtsalt kõndis uksest välja kellelgi midagi lausumata ja saime hiljem tema sõbralt Dermotilt teada, mis juhtus. Vot niimoodi see töölt lahkumine siin käib. Selle ja mõne teise asja tulemusel töötasin mina sel nädalal 32 tundi ja staartööline Heikki 59(!) tundi!

Ilmateade: wet season pole meieni ikka jõudnud! Mõnikord väga harva sajab, peamiselt öösel.. ei mingit äikest ega torme... Kohalikud ütlevad ka, et sel aastal on ilm kummaline, sest tegelikult peaks praegu juba padukaid tulema, meil on aga stabiilselt päikseline.

Täna käisime Põhjaterritooriumi muuseumis ja kunstigaleriis, mis nägi siis välja selline:


Peamiselt huvitas see koht mind aborigeenide kunsti ja kultuuri silmas pidades, kuid kohapeal nägime ainult kunsti ja kahjuks peab ütlema, et aborigeenikunst ei ole päris meie jaoks.


Kõik maalid on pisikestest täppidest või kriipsudest koosnevad ebamäärased kujutised. Mõned puust kujukesed ja väiksemad asjad olid lahedad, aga üldiselt ei kuulu meie aborigeenikunsti fännide hulka. Kogu see aborigeenide teema on siin väga hell ja tundlik. Näiteks kui muidu võis igal pool muuseumis pildistada, siis aborigeenide osakonnas oli see rangelt keelatud. Seetõttu meil head fotomaterjali sealt galeriist ei olegi.

See muuseum oli tõesti väga suur ja seal oli palju erinevaid väljapanekuid. Sai uurida meresõiduajaloo, loomade, lindude ja kogu Põhjaterritooriumi looduse kohta.








Kõige lahedam oli väljapanek orkaan Tracyst. Seal oli üks pisike pime tuba, kus sai tunda end nii, nagu inimesed 1974.aastal tundsid – toas lasti heli, mis orkaani puhkemisel salvestatud. See oli päris jube, lisaks tuulele kõik mürises ja kolises ja tundus tõesti nagu maailma lõpp:D Uksel oli muideks ka silt, et neile, kes Tracy üle elasid, võib helisalvestus olla liiga traumeeriv ja halbu mälestusi esile kutsuv… Vaadates fotosid ja lühifilme Darwinist peale orkaani sai selgeks KUI jube see tegelikult oli! Kogu linn oli täiesti pahupidi pööratud, igal pool ainult rusud.

Siin olid ehitatud inimeste kodud näitamaks, milline oli jõululaupäeva hommik tavalistes Darwini kodudes enne Tracy saabumist. Tubades mängisid vanad raadiod või televiisorid, kus hoiatati linna tabava orkaani eest. Veidi edasi liikudes võis fotodelt näha, kui palju (õigemini kui vähe) peale võimsat orkaani neist majadest järele jäi...






Ja siin oleme mereajaloo osakonnas, kus oli palju vanu laevu (näiteks sõjapõgenike paadid, pärlipüügi laevad jne):




Täna on isadepäev! Meie plaan on õhtul Katrini ja Urmasega krokodilliliha sööma minna, eks näis, kas ja mitu kroksi nahka pistame:D. Teile sinna kaugele koju soovime head isadepäeva tähistamist ja mõnusat sooja sügise jätku!

NB! 7 päeva Darwinis jäänud, ei jaksa ära oodata!

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. TORE MU MAMPS LOEB KAA!!!! ELISE ,USSIK JA EVA JA UR.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form