asjaajamisi renoveerimine

Teretulemast meie magamistuppa

13:36Ketlin


Ka magamistuba ei olnud tegelikult see ruum, millest me oma remonti alustasime, ometi saime ka selle toa enne teisi tehtud. Tegelikult päris valmis see veel pole, aga võimalik, et mul kulub veel omajagu aega nende pisidetailidega nii et vaadake vahepeal üle.

Enne (kuulutuse pilt jälle)

... ja nüüd
  
Magamistuppa polnud eriti uut mööblit vaja, välja arvatud meigilaud, millest olin juba ammu unistanud, aga mis eelmisesse magamistuppa poleks kuidagi mahtunud. Mõtlengi praegu, et kui magamistuba välja jätta, siis enamus muud mööblit on meil nüüdseks välja vahetatud. Olles aastaid rendimajades elanud, pärines umbes pool meie mööblist Ikea’st, mis on rentides küll super – odav ja enam-vähem kaasaegne, ülejäänud mööbel oli vist Gumtreest ja paar asja ka korralikematest mööblipoodidest. Oma majja kolides müüsime tasapisi kõik eelneva maha ja ostsime järjest korralikuma mööbli asemele. Kohalik gumtree on küll selline koht, kus saab vist absoluutselt kõike müüa! Meil praegugi veel mõned asjad ootavad oma järjekorda, et uute omanikeni jõuda. Kahju, et Eestis selline teise ringi kaup levinud ei ole (või äkki juba on?)



Igatahes – see meigilaud. See oli kindlalt täiesti hädavajalik ese! Laua endaga oli lihtne – leidsin kõige sobivama ikkagi sealtsamast Ikea’st, kuigi proovisin Ikea kaupa vältida. Asi pole üldse brändis, minu arust on nende kvaliteet lihtsalt tihti selline, et püsivalt neid asju väga omada ei saa. Probleem tekkis lampide ja elektri vedamisega. Üldse ei tahtnud mingit hullu projekti ette võtta, et uued pistikud tekitada jne. Appi tuli vana hea eBay! Me pole iial nii palju asju tellinud eBay’st ja siiani on ainult ühe kraanikausiga probleem olnud, kuid ka selle saime ümber vahetatud. Soovitaks kindlasti enne netist üle vaadata (eriti kes samamoodi Perth’is elab), sest meie oleme küll sadu dollareid kokku hoidnud idas asuvatest (Brisbane/ Sydney/ Melbourne) netipoodidest tellides. Ühesõnaga sain Melbourne’st nii peegli kui ka lambi ja jäin kogu ostuga 100% rahule. Kokku läks tellimus koos saatmisega $424.00, mille üle H küll väga õnnelik ei olnud, aga nagu öeldud, siis olin ma sellist peeglit juba ammu tahtnud ja vahel ikka võib eksole. 

Ma ei tea, kuidas ma kogu senise elu
üldse ilma selle meigilauata elanud olen!

 Magamistoa seinavärviga oli mul päris mitu ideed, aga võitjaks osutus lõpuks ikka hall. Maaler esialgu ei tahtnud seinu nii tumedaks värvida, aga jumal tänatud, et endale kindlaks jäin ja ei kuulanud teda. Mulle tundub, et pildi peal jääb see kusjuures natuke tumedam kui tegelikult. Renoveerimise mõttes värvisimegi lihtsalt seinad ja lae üle ning vahetasime lambid ja tiiviku/fänni välja. Tiivik on meie jaoks teine kindel element, mis ühes heas magamistoas peab olema. Saime sellest aru juba troopilises Darwinis elades, kui konditsioneeriga magades koguaeg haigeks jäime ja seetõttu selle lõpuks tiiviku vastu välja vahetasime. Järgmiste rendimajadega meil nii palju ei vedanud, et tiivik oleks olemas olnud, aga nüüd lõpuks on kõik jälle nii nagu peab. Suvi on sel aastal küll täiesti hiljaks jäänud, aga lausa ühe öö oleme saanud oma tiivikut juba kasutada ja küll oli ikka mõnus! Üllatusena tuli, et sellised tiivikud on tegelikult päris kallid. Kõige kallim, mis mulle meeldis oli mingi $900 näiteks, meie oma originaalhind oli midagi alla $400, aga saime tänu elektrikule allahindlust. 

Kui juba tuli elektritöödest ja lampidest juttu, siis sellega on ka üks kummaline lugu rääkida. Kui H siin mõnda aega tagasi esimesi lampe hakkas välja vahetama, siis lõppes see ettevõtmine sellega, et meil polnud laelampides enam voolu. Hommikul siis esimese asjana pidin elektriku tellima ja kuna meie tänaval just elab üks, siis otsustasin talle helistada. Ega me muidu teda ei tea, aga tal on firma auto maja ees. Alguses ei tahtnud ta mind väga vahele võtta, aga kui ütlesin, et me peaaegu naabrid, siis jutt kohe muutus ja lubas tunni aja jooksul kohal olla. Nimelt ta tegeleb nüüdseks ainult väljakujunenud püsiklientuuriga ja naljalt uute klientideni ei jõua. Meie tänaval olevat muide enamus elektritöid tema tehtud. Vähem kui tunniga oli mees kohal ja umbes kümne minuti pärast saime lampidesse elektri tagasi. Vaatas siin ehitusjärgus majas ringi ja ütles, et andku me aga teada, kui valmis teised elektritööd ka ära tegema, et ta tuleb teeb ära. Raha ka vastu ei võtnud ja ütles, et küll arveldame järgmine kord. Andis oma andmed, et me saaks lambid välja valida ja soodushinnaga ise ära osta ja ütles, et jääb meie kõnet ootama. Ma jälle olin nii elevil ja mõtlesin, et hoobilt üks mure vähem, kuid tegelikult osutus kogu projekt täielikuks tagaajamiseks. Peale lõputute telefonikõnede, sõnumite jne saime ta lõpuks nädalaid hiljem kätte ja lubas ühe oma elektriku saata. H mingi hetk juba keeldus talle helistamast, sest see oli täiesti maha visatud aeg, mina jälle ei tahtnud kedagi teist võtta, sest meil oli eelmise töö eest juba maksmata ja oleks lihtsam temaga edasi asju ajada ning ta ise alati entusiastlikult lubas kõik ära teha. Tänaseks on tööd tehtud, aga me siiamaani ootame arvet, sest mees on nagu maa alla vajunud. Iga kord kui hindadest juttu tuli, siis ta muidugi ütles, et ärge üldse muretsege tema teeb alati omadele soodsamalt. Sellest on nüüd vist mitu kuud jälle möödas ja ma hirmuga mõtlen, et palju see kõik maksma läks, sest üldiselt on elektriku töötund päris kallis ja lisaks tavalistele lampide vahetustele, paigaldati meile turvakaamerad ning uued valgustid sisse ja välja. Loodan, et ta saadab ikka varsti selle arve meile, sest uude aastasse polevat sobilik võlaga minna.

Magamistoa juurde tagasi tulles ma ideaalis kataks magamistoa põranda vaibaga, aga kuna siin on hiljuti korralik parkettpõrand pandud, siis hetkel ei ole mõtet. Talvel külmaga küll oleks vaipa eelistanud, aga samas suvel on parkett ka mõnus. Eks näis, hetkel jääb küll nii nagu on.

Ma täiesti jumaldan, kuidas see foto lõuendil välja näeb
ja minu arust sobib see siia magamistuppa nagu valatud.

Meil on magamistoaga veel selline huvitav lugu, et garderoob ja vannituba ei ole uksega eraldatav. Me ise alguses ei pannud seda tähelegi, aga talvel dušši alt tulles lisaks uks küll praktilist väärtust. Sattusime tööl juhuslikult sel teemal rääkima ja keegi ei suutnud uskuda, kuidas meil siin lihtsalt ukseava ilma ukseta on ja enamus töökaaslasi pidasid seda väga imelikuks. Tuleb välja, et me oleme vist väga vabameelsed, sest kui talvine külm kõrvale jätta, siis ei tunne me sellest uksest küll üldse puudust. Eelmised omanikud elasid kolmkümmend aastat siin majas ilma selle ukseta muide.

Enne remonditöid

Kõik avatud

Peale remonditöid

Elamegi praegu selliste põrandaliistudega, sest ehitusekspert
pidi testid tegema ja välja selgitama kui puudulik meie maalri
töö oli. Tuli välja, et veel hullem kui ise arvasime

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
    Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

    * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
    * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
    * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
    * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
    * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

    Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

    * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
    * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
    * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
    * Paindlikud laenutingimused.

    Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

    Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

    Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

    Soe soov
    Claudia Klein

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form