Aasia Tai Kuningriik

Puhata ja mängida!

22:40Ketlin


Tervitusi toome palmisaarelt Koh Phi Phi, teretulemast Tai Kuningriiki! Lõpuks ometi jõudis kätte meie kauaoodatud puhkus! Nüüd on aeg ennast lõõgastumise lainele viia ja nautida põnevat Tai saareelu!

Kõigepealt peab rõõmustama, et mõned truud lugejad on veel meile alles jäänud peale nii pikka vaikust. Ega mul polegi muud öelda, ma olen lihtsalt laisk olnud ja mitte midagi kirjutanud. Viimased kaks nädalat tegelikult olin üsna hõivatud praktika ja sellega seonduvate töödega. Küll oli hea meel peale seda kohver kokku pakkida ja lennujaama sõita.

Miks Tai? No Tai ei ole enam eestlaste seas mingi eriline sihtkoht, aga Tai oli meil mõttes juba ammu. Heikki, kes siin aastaid tagasi puhkamas käis, teatas päris kindlalt, et siia on mõtet küll tagasi tulla. Pealegi on Tai meile üsna lähedal ja siin on väga odav.

Kavatseme nüüd 3-4 päeva veeta Phi Phi’l ja siis edasi Phuketisse umbes nädalaks. Suuri plaane polegi veel tekkinud, tahaks lasta asjadel spontaanselt juhtuda. Neil on siin turistidele igasugu imeasju välja mõeldud, siit peaks küll igaüks midagi leidma.

Esmamuljeid? Phuketi lennujaamast välja jalutades võttis meid vastu korralik paduvihmasahvakas! Õhk oli troopilisele kliimale kohaselt niiske ja taevas täiesti hall! Aga teate, meie tuleme ju päikselisest Austraaliast, kus näiteks viimane nädal juhtus olema 38kraadi, nii et ega see tühipaljas vihm meid küll väga rivist välja ei löö. Jõudsin veel ette kujutada, mis tunne oleks aprillikuisest Eestist siia kohale lennata, no kahtlemata hoopis teised emotsioonid.

Praegu on küll tipphooaja lõpp, aga rahvast on siiski üsna palju. Õnneks pole siin saarel mootorsõidukeid – ülerahvastatud  ja hullumeelse liikluskultuuriga Aasias on sellised saared kohe meie erilised lemmikud! Muidugi häirib väga kõikjal silma hakkav ja ninna tungiv mustus! Iga kord peale restoranikülastust kerkib pähe küsimus: kas sain toidumürgituse või läks seekord õnneks. Nähes, mismoodi siin toore liha või kalaga umber käiakse, tahaks ainult küpsiseid süüa… Aga kõik see käib kolmanda maailma riigis asja juurde ja parem oleks kohe alguses igasugu harjumuspärased hügieeninõuded ära unustada, endal lihtsam. Praeguse hetkeni on tervis korras ja hea olla, kui ainult see niiskus välja arvata…

You Might Also Like

4 kommentaari

  1. Niii tore, et kenasti kohale olete jõudnud. Soovime teile palju, palju päikest ja meeldivaid emotsioone!
    Tervitused Tartust!!!
    ema ja isa

    ReplyDelete
  2. Mina, võõras inimene, ka kogu aeg käin piilumas, tore, et ikka kirjutad! Kõike head ja edu! :)

    ReplyDelete
  3. Käin samuti piilumas, mida uut ja põnevat kirjutad.
    Vahvat puhkust!
    Eestis hakkab ka juba suve poole kiskuma- lumi juba sulab!

    -S-

    ReplyDelete
  4. Sellest blogist, seiklustest, võiks kunagi raamatu kirjutada. Nauditav kirjastiil ja huvipakkuvad muljed.

    A.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form