loomariik Perth

Whiteman Park

18:27Ketlin

Täna läksime üle pika aja end tuulutama ja otsustasime külastada Whiteman Parki. Meie kodust jääb see vaid 12km kaugusele, nii et see asub põhimõtteliselt keset Perthi. Whiteman Park on väga suur (4000ha) ja erinevaid tegevusi ning lõbustusi on seal igas vanuses külastajatele! Whiteman Park on avatud iga päev 8.30-18.00, sissepääs on tasuta (mõned muuseumid jne on ka piletiga või tuleb see lunastada annetuse näol).


Caversham Wildlife Park

Esmalt läksime Caversham Wildlife Parki (pilet 22dollarit), kus reklaamide järgi kohtab igasugu vahvaid loomi, kõige rohkem pakkus meile huvi koaala. Kõigepealt kohtusime igasugu lindude, papagoide ja öökullidega. Kõige vahvamad tegelased olid seal Molly & Wally, kes üksteise võidu meid teretasid! Valged kakaduud ütlesid viisakalt igale uudistajale: „Hellooo…!“

Siin üks seltskond flying fox'e ehk siis kalonge:


Varsti jõudsime kängurude aeda, kus oli lugematult igasugu erinevaid kängurusid. Enne sisenemist arvasime, et ega need kängurud meid enam millegagi üllatada ei saa, kuid eksisime. Esiteks hakkas kohe silma, et seal oli väga palju valgeid kängurusid, meie oleme varem ainult pruune või punaka karvkattega kängurusid näinud. Teiseks nägime esmakordselt, kuidas pisike beebi ema kukrusse hüppab! Muidugi oli seal avastamist veelgi, sest nii palju kängurusid korraga looduses naljalt silma ei hakka. Kõik tegelased on seal väga sõbralikud, üks oli isegi nii sõbralik, et tuli mind kallistama!:D Lapsed lausa pikutasid känkside kõrval, kõik soovijad said loomi toita ja silitada, rääkimata pildistamisest:








Üks aktiivne tegelane otsustas meie kaardi nahka pista:D Selle peale saabus pargi töötaja, kes rääkis, et need pisikesed on nagu väiksed lapsed, kes kõike uudistada ja näha-katsuda tahavad. Kaarte pidi see sell tihti röövima:

Emane känguru oma beebiga, siin paistab tita pea:
...ja siin on tita end juba ümber keeranud ja näitab ainult saba:

Iga natukese aja tagant toimub loomapargis mõni show. Meie nägime showd erinevate papagoide, öökulli, sisaliku, vombati ja opossumiga. No show’ks on seda ehk natuke liig nimetada, tegelikult toodi need loomad lihtsalt lavale ja kõik said neid lähedalt uudistada või pildistada. Elise, me saimegi pildi vombatipoisiga!

Tumepruunide silmade ja niinii koheva sabaga opossum:

Edasi jõudsime Molly farmi, noh nagu oleks saabunud vanaemale külla (kui meil siin Austraalias oleks üks maavanaema)! Igal pool koheva kasukaga lambapääd, unised lehmad, hambaid irevile ajav eeslipoiss, kanad, kuked, jänesed jnejne. Paar korda päevas toimub seal ka Molly Farmi show, kus näidatakse lammaste pügamist või lehmade lüpsmist! Mida kõike ka välja ei mõelda!:D

Heikki söödab eeslit, käsi jäi alles:




Wildlife Park oli kindlasti külastust väärt, eriti soovitaks seda neile, kes kängurusid vabas looduses veel näinud ei ole. Meie lootsime pargis koaalaga lähemalt tutvust teha, aga see ei õnnestunud. Kuigi siltide järgi peaks külastajad ka koaala juurde pääsema, siis meie nägime pisikesi tukkuvaid karvapalle ainult läbi klaasi. Noh, ükskord me näeme neid niikuinii!

Motor Museum

Peale mitmetunnist loomapargi külastust seadsime sammud Automuuseumi (pilet 8dollarit). Ohhh, saaks ma sealt kasvõi ühe auto, ma lausa jumaldan vanu autosid! Muuseumis oli üle 130 masina, enamasti autod, kuid palju ka mootorrattaid. Vanim masin aastast 1898, uusim 2008a väljalase!

Muuseumisse astudes läks silme eest kirjuks ja fantaasia hakkas hästi tööle… unistasime, kuidas endal oleks üks lahe (lahtine) auto, millega kasvõi ainult pühapäeviti lõbusõitu teha…




Lisaks vingetele autodele ja mootorratastele oli seal ka ralliautosid, ridade kaupa mudeleid, ajaloolisi fotosid ja plakateid, kaarikuid, maskotte, mänguautosid ja isegi jalgrattaid! Enamus eksponaate olid kollektsionääride või retroauto fännide poolt muuseumile laenutatud, mõned olid ka annetatud.




Elektriauto aastast 1917:

Kiirabiauto aastast 1917:








Veel on Whiteman pargis võimalik sõita vanaaegse trammi, rongi või retrobussiga, külastada Traktorimuuseumi, võtta osa igasugu käsitöö ja kunsti töötubadest, nautida massaaži või maiustada Kommikeskuses. Lisaks on pargis spetsiaalselt pisikestele mõeldud nö Lastemets ja väike veepark. Ja noh, nagu Austraalias tavaline, siis pargis on mitmeid grillimise ja pikniku pidamise kohti, kus paljud austraallased lausa suguvõsa kokkutuleku moodi üritusi korraldavad! Iga õige austraallane on täielik pikniku fänn!

Ajapuuduse tõttu me paljudesse kohtadesse seekord ei jõudnud, ehk võtame kunagi ette uue käigu Whiteman Parki.
Neile, kes ootavad põrutavaid uudiseid tööotsingute kohta, võime kinnitada, et õige otsingumaraton on alles ees! Praegu puhkame ja mõnuleme niisama, tükil ajal ei ole nii laisalt elanud: )

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. see vombat on ikka üks imelik loom.on teil seal soe?? meil läheb juba soemaks
    ja lumikellukesed tulevad välja.

    elise

    ReplyDelete
  2. Vombat jah nats imelik.. Hästi laisk oli, pidevalt haigutas. Istus ka nagu vana paks ise:D
    Meil oli vahepeal päris jahe ja vihmane juba, aga nüüd lubab jälle 30kraadi. Meil on sügis ja järjest külmemaks läheb:(
    Tean jah, et teil juba kevade moodi, Reesi saatis mulle pilte aiast:) Koduigatsus tuli korraks...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form