Sydney

Kõige-kõige Sydney

23:14Ketlin


Võib vist öelda küll, et kes pole ooperimaja näinud, see pole ka Sydneys käinud. Ooperimaja on kahtlemata Austraalia kõige tuntum ehitis ja tõeline turismimagnet. 








Mulle oli ta alati sellise suure ja uhkena tundunud. Nüüd, olles ise kohal olnud, võin öelda, et suur on ta tõesti (1.8ha), küll aga mitte nii uhke. Esiteks on pildi järgi raske hoomata, et tegmist on siiski 40 aastat vana ehitisega, st eks ta ikka natuke väsinud ilmega ole. Ja pildilt paistab ta kuidagi säravvalge, päriselt on ta pigem kollakas. Ei tahaks öelda, et pettusime, aga kahjuks on kõik töödeldud pildid ooperimajast nii ilusad, et päriselt seal kohal olles küll mingit erilist muljet ei jäänud. 

Kas te seda teadsite, et ooperimaja plaanitavaks maksumuseks oli 7 miljonit dollarit, aga ehituse käigus kujunes sellest 102 miljonit dollarit!!!

Edasi jalutasime botaanikaaeda, kus oli üllatavalt palju rahvast, aga sellegipoolest hästi mõnus ja rahulik. Botaanikaaed asub kohe ooperimaja kõrval ja eks seetõttu seal nii palju turiste ka uudistab, sissepääs tasuta.




Vahepeal eksisime Government House’ juurde ära. Sellised ajaloolised ehitised hakkavad Austraalias kohe eriti hästi silma, sest neid on siin (eriti just meil Perth’is) nii vähe. Tegemist on NSW kuberneri ametliku residentsiga, kuhu saab minna ka tasuta grupiekskursioonile (mida muide väga kiidetakse), aga meie jäime sellest ilma, sest kõik tuurid olid täis. 




Muide, sealsamas ooperimaja juures õnnestus ühe (endise) Home and Away staariga kohtuda! Marcus Graham mängis seriaalis üle kahe aasta ja Austraalias on ta täitsa tuntud näitleja. Ütleme siis nii, et Perth’is selliseid nägusid eriti ei õnnestu näha.

Sattusime ka Home and Away staaride autogrammijagamisele, mis oli ikka tõeline möll! Võite ise ette kujutada, mida teevad hullunud teismelised, et oma lemmikutelt autogrammi saada, neid kallistada ja nendega pildile jääda! Jällegi – selliseid üritusi korraldatakse valdavalt ikka ainult Sydneys. Kuigi tegemist oli üsna teisejärguliste osatäitjatega, siis omamoodi vahva oli ikkagi sellise ürituse tunnistajaks olla. 
 



  
Ja hakkaski õhtu kätte jõudma, mistõttu me otsustasime maailma kõige ägedamasse iMax kinno minna. Sydney’s asub maailma suurima ekraaniga kino – 35.7 m x 29.7 m ehk siis enam vingemasse kinno polegi võimalik minna! Selle poolest on Sydney küll lahe, et seal on igasugu maailma kõige-kõige asju. Või noh, vähemalt Austraalia kõige-kõige.

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form