Sydney

Sydney reis jätkub

22:28Ketlin



Hommikul avanes Heikkile selline vaatepilt:

Selle üllatuse taga ei ole kahjuks mina, need olid meie Sydney sõbrad


Nii äge! Tuli väike elevus ka sisse, et noh täna peab küll üks tore päev tulema!

Ilm oli vist veel hullem kui eile! Tuul ulus ja vahepeal kiskus vihmale, aga meil oli muidugi vaja linna minna. Riina ja Raul soovitasid praamisõitu, mis tundus otsekohe lahe idee. Kuna me järjekordselt jäime ajahätta, siis pidime linnale lähemale sõitma, istusime praamile Olümpiapargi peatuses (üheotsapilet $7/in). Mööda Parramatta jõge linna sõites avanes hoopis teistmoodi vaade Sydneyle, aga usun, et veel eriti vingeks teeks selle sõidu ilus päiksepaisteline ilm. 



Jõudes Darling Harbour’isse otsustasime Madame Tussauds vahakujude muuseumis ära käia. Neil on seal selline diil, et saad osta mitme atraktsiooni pileti soodsamalt + muidugi igasugu perepiletid jne. Lisaks näiteks on netist ostes sissepääs soodsam. Meie võtsime siis vahakujude muuseumi ja Tower Eye sooduspiletid $60/in.

Vahakujude muuseum oli väga lahe, eriti kuna kujud nägid tõesti väga ehtsad välja. Mõne pilk oli nii puuriv, et pikalt ei suutnud silma vaadata. Mind üllatas, et mõned staarid on tegelikkuses nii pikad või lühikesed või peenikesed. Väga paljud on meie kohalikud staarid, kes teile ei pruugi tuttavad olla, mitmeid (peamiselt sportlasi) ei teadnud ka me ise. Üldiselt siis tegemist sellise lõbusa muuseumiga, kus kord elus võiks ära käia. 















Edasi suundusime kõrgustesse, ehk siis läksime Tower Eye torni. See ei ole nüüd selline klassikaline Sydney tõmbenumber, teist korda sinna kindlasti ei läheks. Sobib ehk paremini vanemale sihtgrupile või neile, kes hirmsasti kõrgust kardavad, aga tahaks linnast ülevaadet saada. Ehitis ise on päris lahe – läks maksma 26 millionit dollarit ja võttis aega 6 aastat. Tegemist on Sydney kõrgeima ja Austraalia kõrguselt kolmanda ehitisega. Enne liftiga üles sõitmist sai veel 4D lühifilmi vaadata Sydneyst, täitsa meeldis. 


309m

 Maa peale tagasi jõudes jalutasime Hyde Parki, mis on Austraalia vanim ja arvatavasti tuntuim park, mis on oma nime saanud samanimelise Londoni pargi järgi. Vot seal oli selline suurlinnas viibimise tunne! Et kõigil on metsikult kiire elutempo ja siis nende hullude karjeristide jaoks on keset ärihooneid üks roheline oaas, kus korraks aeg maha võtta.  Üks armsamaid kohti Sydney kesklinnas. 

Archibald Fountain

 

Ja siis läksimegi “koju” sünnipäevatorti sööma! Riina oli vahepeal maitsva vaarika-toorjuustukoogi küpsetanud ja oligi jälle veinitamise aeg käes. Neid koogipilte siin vaadates tuleb hull isu peale, saaks ainult ühe lõigugi!


You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form