hinnatase loomariik

Pingviinisaar

22:00Ketlin




Rockingham’ist kõigest 700m kaugusel üle vee asub Penguin Island ehk Pingviinisaar. Peale kolmepäevast reisi Rottnest’le otsustasime, et oma kodulinna ümbruses asuvad väikesaared tuleks üles otsida ja läbi rännata. Nimekirjas kohe järgmisena ahvatles meid pisike Pingviinisaar (12,5ha), kuhu on väga mugav ja kiire reisida ja  kuhu on hea linnakära eest põgeneda. Peale pikka ja tormist talve tundus laupäev täpselt mõnus aeg, et saarele uitama minna.


Praamisõit ($12) saarele kestab vaid 5min ja on igati mugav. Paljud inimesed jalutavad või ujuvad Pingviinisaarele, aga ametlikult pole see soovitatav. Olen kuulnud juhtumistest, kus mõni ujuja kohtub haikalaga saare ja maismaa vahel, nii et igal juhul ma pigem valiks praamisõidu.

Mind väga üllatas, et Penguin Island on lausa nii looduslik ja puhas, et isegi kiirsöögikoht puudub. Saarel asuvad ainult Pingviinikeskuse hooned, avalik wc, piknikuala ja vaateplatvormid. Kõik söögikraam tuleb ise kaasa võtta ja enamus turiste armastavad saarele sõita ikka korraliku laadungiga. Eskid on enamasti meie mugavas ühiskonnas ratastel, nii et inimesed lausa veeretavad oma lõunasöögid mugavalt kohale. Meil oli kotis ainult pudel vett ja pakk küpsiseid!

Väga rangelt on paika pandud Pingviinisaare nö lahtiolekuajad. Öösel ei ole mingil juhul lubatud saarel viibida ja talvel on saar ametlikult külastajatele suletud. Päris igale poole turiste ei lubata ka, mõnes kohas on territoorium aiaga piiratud ja sinna pääsevad ainult rahvuspargi töötajad. 

Kindlasti soovitaks võtta ette käik Pingviinikeskusesse, kus elavad vigastada saanud või pesast hüljatud pingviinid, keda loodusesse ei saa tagasi lasta. Päevas toimub mitu toitmise seanssi, kus giid muuhulgas jutustab pisikeste pingviinide huvitavast elust:







Väiksed armsakesed videopildis:
NB! Soovitan video kvaliteet muuta 480ks!




...ja natuke vihaseid pingviine:




King's skink

Pelikanid!

Turistid-turistid-turistid

Nii kõva tuul, et hoia peast kinni!










boss


Veel meeldis meile väga 90-minutiline paadiekskursioon merilõvide ja delfiinidega (Dolphin Watch Adventure Cruise, $85). Merilõvid olid nii lõbusad ja seltsivad, et lausa eputasid meie paadi ees andes turistidele hindamatu etenduse! Peab tunnistama, et delfiine me ilma tõttu ei näinud, aga kuna 95%-lise tõenäosusega on võimalik delfiine kohata, siis anti meile kompensatsiooniks uued piletid, mis kehtivad kuni juunini, nii et plaanis on see lõbusõit uuesti ette võtta. 

Külm ja tuuline paadisõit, suvest pole haisugi!


Kahjuks muutus hommikune ilus päiksepaisteline ilm lõunaks parajaks tormiks koos paduvihmaga, nii et sõitsime plaanitust varem tagasi maismaale ja viisime oma tühjad kõhud lõunasöögile. Suviselt palaval päeval soovitaks küll Pingviinisaarele tiir ümber teha ja igasugustest turistidele mõeldud pakkumistest paar sobivat välja valida.







You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form