Aasia Malaisia

Tallinn - Darwin

13:32Ketlin

Juhhuuuu, me oleme Austraalias, täpsemalt Darwinis! Esimesed muljed linnast on küll tagasihoidlikud, aga sellest kõigest juba hiljem. Kuna me reisisime siia niiiii kaua, siis esmalt muljed marsruudist Tallinn – Darwin.

Meie lennureis algas Riiast, kust sõitsime Londonisse. Riiga viis meid Simpel Express eesotsas bussijuht Arviga. Riiga tuli meid saatma ka minu pere, niiet kes mind vähegi tunnevad, siis võivad kindlad olla, et ilma pisarateta ma sealt ei lahkunud. Lennureis Air Balticuga oli tiptop, jõudsime Londonisse Gatwicki lennujaama kohaliku aja järgi kell 18.00. Londonis ootasid meid vanad head sõbrannad Truubid (loe: Truub ja Idowu), kelle juures ka ühe öö peatusime. London on niiiiii äge linn, aga metrooreis lennujaamast linna näitas oma hinnatasemega ära, et siin kulub raha väga kiiresti. Metrooga 30min linna maksab u 200eek nägu, aga teades kui suur on London, siis selliseid otsi on vaja teha mitu. Kokku läks meil u 3 tundi, et jõuda lennujaamast Truubide juurde! Linn oli väga omanäoline, meile mõlemale väga meeldis. Ainsaks miinuseks kindlasti hinnatase ja ilm, sest juba järgmisel hommikul sadas padukat ja me pidime läbi vihma jõudma Stanstedi lennujaama.

Sõit Air Asiaga Londonist Kuala Lumpuri oli jubeeee! Esiteks kestis see 13 tundi ja teiseks oli viimased paar tundi täis turbulentsust, mille saatel mitmed reisijad oksendasid! Tunne oli nagu sõidaks ameerika mägedel, akna taga müristas ja paugutas äike, lennuk rappus kohutavalt! Ma jõudsin juba vahepeal palvetada, et ta teeks hädamaandumise, sest süda oli nii paha, lausa nõrk juba olla. Õnneks me siiski ei oksendanud, aga lennuk oli oksehaisu täis küll. Kui me Kuala Lumpuri jõudsime, siis seal ootas meid selline leitsak nagu teil Eestimaal☺

Kuala Lumpuri esimene šokk oli lennujaama WC, mis tähendas ainult auku maas! Viimati nägin selliseid Serbias. Ja isegi kui teisel pool lennujaama olid luksuslikud potid, siis prill-laual olid ikkagi siisekulunud jalajäljed.

Sõitsime bussiga u 75km linna ja see läks meile kahele maksma 60eek, mis võrreldes meie eelmise peatuskoha Londoniga oli väga odav hind. Hinnataseme näiteks sobib kõige paremini McDonaldsi bigmac eine, mis maksis 32eeku. Käisime vaatamas Kuala Lumpuri kaksiktorne Petronas, mis olid väga võimsad! Tegime pilte ka, aga pildilt ei tundu tornid üldse nii kõrged ja erilised. Pidime väikse otsa ka metrooga tegema, mis jällegi üllatas odava hinnaga (8eek pilet). Kuala Lumpur on küll väga ilus ja kõrgeks ehitatud linn, aga samas ka väga räpane. Kampaania Malaisia puhtaks sobiks sinna ideaalselt! Huvitav oli jälgida kohalikke naisi ja nende riietumisstiili, nemad omakorda jõllitasid meid, sest ma olin vist ebasobivalt riides (või olime me niisama lahedad) :D



Singapuri jõudsime jälle AirAsia abiga, lend oli lühike, kõigest tund. Singapuri lennujaam oli väga uhke ja suur. Inimesed ei petnudki meid väites, et see on kõige kasutajasõbralikum lennujaam maailmas. Igas wc oli oma koristaja, isegi veepritsmeid või tolmukübemeid ei olnud kuskil, kõik laitmatult puhas. Suuruse kohta võib öelda, et mitu head kilomeetrit sai vist läbitud. Igal pool olid vaibad maas, isegi lamamistoolid, kus inimesed said mugavalt magada. Eskalaatorid viisid maad mööda edasi, et ühtki sammu ei peaks ise kõndima. Lennureis jätkus peatselt austraalia kohaliku firma JetStar pardal. Lennuk ise oli küll räsitud ja vana, aga kohale me jõudsime. Darwini lennujaam oli pisike, sest ka linn ise on väike, u 100 000 elanikku.

Esimese hooga jätab Austraalia põhjaosa väga kuivanud mulje. Ilm on ilus ja päikseline, õnneks mitte liiga lämbe. Siin on väga paljud asjad teistmoodi, kindlasti kirjutame kõigest täpsemalt, aga seda juba hiljem;)

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Mul nii hea kuulda, et ikka ilusti kohale jõudsite! :)
    Ja ma olen täiesti veendunud, et Kuala Lumpuri mehed vaatasid sind su laheduse, mitte paljaste säärte pärast :D
    Vaata, et sa siis hoolsasti blogi täidad ja mulle kirjutad-joonistad.
    aa..ja kuidas teil digikaga asi laabus?
    Musi-musi-musi.
    Sinu Kaitsuke.

    ReplyDelete
  2. Oleme väga õnnelikud, et te õnnelikult kohale jõudsite!!!Soovime palju fantastilisi elamusi ja jääme ootama järgmisi lugusid.

    Kalli-kalli teile!
    Emps ja kõik teised, kodust-Tartust.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form