pühad Western Australia

Pikk nädalavahetus

20:53Ketlin

Long weekend ehk pikk nädalavahetus on selline tore nähtus, millest kohalikud hakkavad rääkima juba vähemalt paar nädalat varem. Viisakas on teistelt uurida, mis plaanid neil pikaks nädalavahetuseks on, enamasti kavatsevad kõik linnast vähemalt paariks päevaks välja sõita. Vahet ei ole, mis pühad või puhkus tulemas on, Austraalias on kombeks olla aktiivne!

Täna on Labour Day, mis muudabki meie nädalavahetuse mõnusalt pikaks. Seda päeva tähistatakse WA’s märtsi teisel esmaspäeval. Ametlikult on tegemist töörahva pühaga, reaalselt tähistavad inimesed lihtsalt töövaba päeva : )

Meiegi pikk nädalavahetus ei jäänud tähistamata väikse väljasõiduga. Käisime Lancelin’is (u 130km) liivamägesid vallutamas. Lancelin on tõeline liivadüünide paradiis! Seal on u 200ha suurune off road ala, kus möllavad krossirattad, ATVd, bagid, maasturid jne. Lisaks kõiksugu mootorsõidukitele leidub seal ka palju sandboarding’u fänne.





Aga meid viis sinna eelkõige Heikki suur soov bagiga liivamägedes natuke ringi kihutada. Tegemist oli päris suure ja võimsa bagiga, kuhu mahtus kokku lausa viis inimest. Selliseid tuure korraldatakse seal igal nädalavahetusel ja need on üsna populaarsed (meie bookisime oma aja mitu kuud tagasi). Kes otsib midagi adrenaliinirohket, sellel tasub sellisele sõidule kindlasti minna!




Peale bagisõitu tuli katsetada kohalikke liivalaudu, Lancelin'i ümbruses on see ettevõtmine väga popp, isegi pühapäeval oli kohalik sandboard'i kauplus avatud.




Esmapilgul paistab see off road ala täielik ekstreemspordisõprade paradiis, rahvast oli igal pool nii palju! Üsna kiirelt hakkas tunduma, et kuigi põnevusest seal kohe kindlasti puudu ei tule, võib sealne seiklus olla üsnagi ohtlik. Ainus rajal kehtiv reegel on… kiiver! Kui kiiver peas, siis sõida kuidas ja kuhu iganes tahad. Hiljem saimegi teada, et õnnetusi juhtub seal väga tihti ja vahel ikka päris õnnetute tagajärgedega. Harjumatu, et kohati nii ülereguleeritud Austraalias leidub selliseid täiesti reguleerimata ekstreemsusi.

Ülevalt mäe otsast avanes selline ilus vaade Lancelin'ile ja ookeanile:

Ja ümberringi ei näinud muud, kui liiva ja liiva ja liiva...


Meie pikk nädalavahetus oli väga lõõgastav! Natuke meelelahutust, natuke sportimist ja väike väljasõit, mida veel tahta. Kuigi ametlikult on sügis käes (jah, isegi telekas räägitakse, et suvi on läbi ja käes on aeg sügist nautida), käime ikkagi rannas ja veedame võimalikult palju aega õues.

Järgmise pika nädalavahetuseni on jäänud ei rohkem ega vähem kui kuu aega, jääme ootama!

You Might Also Like

0 kommentaari

Powered by Blogger.

Contact Form