loomariik Western Australia

Laupäev Serpentine’s

20:18Ketlin

Eelmisel nädalavahetusel sõitsime üle pika aja Perth’ist välja. Kuna praegu on talvine ja vihmane, siis pole viimasel ajal viitsinud pikemaid väljasõite ette võtta, kuid laupäevane päikseline ilm ajas meid lõpuks linnast välja. Tegelikult võiks siinkohal saata tervitused Andresele ja Viktoriale, kes selle ettepaneku tegid.

Serpentine Rahvuspark asub umbes 50km kaugusel Perth’ist, sissepääs $11/auto. Parim aeg külastuseks on juulist novembrini, sest siis õitsevad erinevad metsalilled ja loodus on lopsakas. Kuna suvi on siin kandis väga kuiv ja vihma ei saja, siis paljud kosed on suvisel ajal täiesti kuivad, seetõttu tasub koski ainult talvel vaatama minna. Et keegi segamini ei ajaks – meil on praegu talv ja suvi tuleb aasta lõpus : )

Otsustasime veeta tervisliku laupäeva looduses. Võtsime ette 14km pikkuse matkaraja eesmärgiga kõndida täpselt nii kaua, kui ise viitsime. Ilm oli mõnusalt soe ja kevadine, ideaalne päev väikseks matkaks mõnusa seltskonnaga. Andres hõiskas, et ta tahaks madusid näha, aga tema õnnetuseks ja meie õnneks me ühtki roomajat ei kohanud, kuigi näiteks tiger snake peaks vesisemates piirkondades olema üsna tavaline leid.

Aga muidugi nägime päris mitut känguru. Peaaegu igas rahvuspargis leidub väike känksiseltskond, kes on külastajatega väga harjunud ega pelga neid. Piknikualadel leidub ju alati miskit hamba alla ja inimesed harjutavad oma söögipoolistega kängurud ära. Tegelikult on nende söötmine keelatud, aga küllap paljud ei suuda armsatele kängurudele lihtsalt vastu panna.



Matkarada oli alguses päris väljakutsuv(loe: paarsada meetrit ülesmäkke), sealt avanes ilus vaade rahvuspargile, aga lõpuks muutus tee väga üksluiseks ja igavaks ning paari tunni möödudes pöördusime tagasi. Mulle meeldis, et seal oli üsna mägine, meenutas Inglismaad. Aga eks pildid räägivad enda eest:

Serpentine Falls:








Mahajäetud maja:
Meie fotograaf, kelle tehtud on enamus selle postituse piltidest:


Väike piknik:




You Might Also Like

2 kommentaari

  1. See ei ole küll mingi normaalne talv! Ei taha mõeldagi, mis meid siin varsti ees ootab...jäälilled jne. Väga lahe, et saite koos toreda päeva veeta.
    Tervitused teile kõigile Ketlini pere poolt!

    ReplyDelete
  2. taasiseseisvuspäeva õnnitlused Eestist!20.08.2011 kl.23.02
    olgu see elu siin nii nagu ta on(p.)siis ilma selleta ,mis meil praegu on ,ei oleks sinnakanti elama saabumine kohati võimilik vist:)ehk ,lennaku noorus ja tiivad kõikidele ,kes neid välja kannavad!Edu!ja ps.kui pulmapäevi kooskõlastama hakkate ,siis varasemalt ,palun,kui see saab "rohelisel kontinendil "olema.Ehk vaatamata kõigile vabadus on ikka vabadus igas mõttes:))tervitades vika

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Contact Form