Minu selleastane sünnipäev tõotas tulla ei midagi erilist.
Otsustasin nimelt igasugu suurejoonelise tähistamise-vaaritamise ära jätta ja
mõtlesime selle asemel linnast välja sõita ning pikka nädalavahetust nautida.
Kuna laupäev oli Austraalia Päev, siis esmaspäevast sai vaba päev ja kellele ei
meeldiks pühad, eks. Pealegi olime kutsutud Margaret Riverisse sõbra
sünnipäevale, kõik nagu klappis väga hästi!
Minu brasiillasest sõbranna Mica otsustas oma inglasest abikaasa
Simoni sünnipäeva puhul väikse seltskonnaga telkima minna. Nad mõlemad väga
armastavad sellist puhkust ja kuna me polnud kaua linnast välja saanud, siis
lõime ka kampa. Sõitsime 270km kaugusele Gracetowni ja veetsime üsna aktiivselt
oma kvaliteetaega. Mõtlesin veel ise, et ega sünnipäev ei peagi kohe pikka
süldilauda tähendama, võib ka täitsa vabalt võtta ja grillida, ujuda, võrkpalli
mängida ja välikino nautida. Ja seda kõike veel jaanuarikuus!
Gracetown'i rannas Mica, Simoni, Timi, Adami, Timandra, Sophie ja Heikkiga |
Õhk oli küll kuum, aga ookeanivesi siiski üpris jahe |
Ketlin & Mica |
Kõige palavam aeg ongi meil siin jaanuaris, veebruaris, aga tuleb
tunnistada, et nii hullupööra nagu sel nädalavahetusel, ei olegi me kaua aega
külmetanud. Grillisime ja värisesime, sest õhtuks kiskus ilm ikka jube kargeks.
Keegi meist polnud arvestanud, et õhutemperatuur võib päevase +35 asemel öösel
+13 muutuda!!! Muidugi ei tulnud keegi meist selle pealegi, et midagi muud
peale t-särkide ja lühikeste pükste vaja võiks minna. Täitsa lollid ikka.
Nii ei jäänudki muud üle kui hakata viina jooma! Ütleme siis nii, et
paljude austraallaste/inglaste jaoks on viin täielik venelaste jook. Minu
tutvusringkonnas on raske leida neid, kes pidudel viina jooks (kui ainult mu
poolakast sõbrad välja arvata). Kui seltskonnas rääkida, kuidas meie kodumaal
tihti viina juuakse näiteks hapukurki peale hammustades, siis ega keegi ei taha
väga seda uskuda. Austraalias juuakse vist pigem õlut/siidrit/veini, küll aga
mitte viina.
Simon otsustas endale sünnipäevaks langevarjuhüppe kinkida ja pika kõhklemise peale läks Mica ka kaasa. Meie olime pöidlahoidjad |
Valmis langevarjureid pildistama |
Kui ma oma sünnipäevahommikul kell 5.45 üles ärkasin, et kella 7ks
tööle minna, olin täiesti arvestanud, et õhtul peale 11 tunnist tööpäeva koju
tulles ei viitsi mingi tähistamise peale mõeldagi. Argine elu röövib terve su
päeva ja pealegi, näidake mulle kedagi üle 18-aastast, kelle jaoks järjekordne
sünnipäev aasta tippsündmus oleks! Aga ma ei olnud arvestanud oma hullu
sõbranna organiseerimisvõimega, kes ei andnud mulle mitte mingit valikut ja pani
mind fakti ette, et õhtul kell 7.30 pean õhtusöögil kohal olema. Täiesti
võrratu üllatus!
Mica viis meid Brasiilia restorani, millest olin varem ainult palju
kiidusõnu kuulnud, aga kuhu kunagi minna ei saanud, sest näiteks juba paar kuud
enne jõule oli koht täiesti broneeritud. Seal istudes sain väga kiiresti aru,
miks. Ma vist ei liialda, kui ütlen, et see on mu üks kõige vahvam sünnipäev
läbi aegade! Toidud, mis viivad keele alla, väga professionaalne teenindus,
maitsvad kokteilid ja äge atmosfäär!
Tegemist on siis Brazilian barbeque restoraniga, kus teenindajad
käivad erinevate söökidega ringi ja muudkui pakuvad uusi ja huvitavaid
roogasid. Nii muuseas sai proovida näiteks kanasüdameid, banaanikotletti, musti
ube ja mida kõike veel. Väga palju erinevaid kala- ja liharoogasid,
fantastiline köök!
Ja kõige tipuks saabus ühel hetkel lauda sünnipäevaküünaldega kook
ning minu ümber olid kõik restorani naisteenindajad, kes laulsid portugali
keeles mulle sünnipäevalaulu!!! See kõik oli nii eriline ja vahva ning läks
väga hinge! Tõeline elamus, mis ei unune küll mitte kunagi! Aga võib-olla on
oma roll ka sellel, et mulle väga meeldivad brasiillased.
Mina oma naiivsuses muidugi mõtlesin, et sellega ongi kogu pidu läbi
selleks aastaks, aga kuna osad mu kursaõed ei saanud õhtusöögil viibida, siis
teatati üsna üksmeelselt, et reedel on mul külalisi oodata. Ei jäänudki muud
üle kui viimasel hetkel hakata organiseerima. Ma ei ole aastaid nii pikki
tööpäevi teinud, kui viimase kolme nädala jooksul, nii et igasugune
kursaõdedele kokkamine toimus sõna otseses mõttes uneajast. Aga kõik sai valmis
üsna sekundipealt ja täisa suurepäraselt, nii et lõpp hea - kõik hea!
1 kommentaari
Palju õnne! :)
ReplyDelete